2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Ismét Magyarországot vegzálja Brüsszel

Ismét a liberális NGO-k akarják diktálni az ütemet Brüsszelben? A Riporterek Határok Nélkül egyik brüsszeli rendezvényén hosszasan kritizálták Magyarország médiahelyzetét, megjegyezve, hogy a magyar médiapiacon jelen van a jobboldal is. Vera Jourová uniós biztos egy közeli munkatársa erre válaszul jelezte, hogy már „kreatívan" keresik a megoldásokat, hogy a médiapiac helyzetét a jogállamisággal összekötve ismét kötelezettségszegési eljárásokat tudjanak indítani Magyarország ellen - írja Facebook-oldalán Varga Judit.

Az igazságügyi miniszter úgy fogalmaz: Nagyon sajnáljuk, hogy egyes NGO-kat és a brüsszeli bürokratákat ennyire zavarja, hogy jobboldali kormányzású országban jobboldali médiumok is vannak.

Remélem azon tagállamok esetében is ilyen alaposan fogalmazzák meg a fenntartásaikat, ahol baloldali kormányok alatt megengedik baloldali lapok létrejöttét és érvényesülését! - áll a posztban.

Továbbá jeleznénk, hogy az Európai Bizottság nem rendelkezik hatáskörrel médiaügyekben, a jogállamisági kondicionálást pedig csak az uniós költségvetést veszélyeztető ügyekben lehet alkalmazni! Jó lenne, ha ezekben az időkben a valódi problémákra keresnék kreatívan a megoldásokat, nem pedig Magyarország újabb vegzálására - teszi hozzá.

(MH)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató