2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Jakab ma repülhet a Jobbik frakciójából is

Jakab ugyan lemondott az elnöki posztról, frakcióvezetői tisztségét azonban megtartaná. Sajtóértesülések szerint azonban a frakció éléről is eltávolítanák a volt elnököt.

Ismert: Jakab Péter a múlt hét folyamán lemondott a Jobbik elnöki pozíciójáról, mert, mint fogalmazott, „a Fidesszel bármikor megküzdök, de a Jobbikkal nem harcolok”. A párt szerda délután rendkívüli választmányi ülést tartott, valószínűsíthetően ekkor döntötte el Jakab Péter, hogy lemond az elnöki posztról. Azt ugyanakkor leszögezte bejegyzésében, hogy munkáját a Jobbik frakcióvezetőjeként folytatni fogja. 

Rezeg a léc 

A Kontra értesülései szerint azonban ezzel még nincs vége Jakab Péter kálváriájának, a volt pártelnökkel szembeni elégedetlenség ugyanis tovább gyűrűzött a párt valamennyi szintjére. 

A Mandiner információi szerint is

létezik olyan szándék, hogy Jakabot kitegyék a frakcióból,

és váratlan lenne, de akár az is lehetséges, hogy ez még a mai, rendes frakcióülésen megtörténik. Úgy tudjuk, Jakab nem szándékozik lemondani parlamenti mandátumáról, így amennyiben a frakció a kizárásáról döntene, a politikus valószínűleg átül a függetlenek közé, és akár több társa is követheti. Telefonon keresték a volt pártelnököt és Potocskáné Kőrösi Anita ügyvezetőt, de egyikük sem reagált, és párt- valamint a frakció tagjai sem nyilatkoztak eddig.

További érdekesség, hogy amint lemondott elnöki posztjáról, Jakab Péter következetesen kerüli a Jobbik-logó használatát közösségi oldalán. Kivéve a borítóképét, amelyen még mindig a párt elnökeként van feltüntetve - írja a Mandiner.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató