2022. június 26. - János, Pál
EUR : 400.8
USD : 380.12
Időjárás ikon27°19°

A Gazprom csökkenti a gázszállításokat az Északi Áramlat gázvezetéken

A Gazprom az elhúzódó karbantartási munkálatokra hivatkozva csökkenti az Északi Áramlaton keresztüli szállításokat – közölte a cég hivatalos Telegram-csatornáján.

“A Gazprom a tervezett 167 millió köbméter üzemanyagból most legfeljebb napi 100 millió köbmétert tud szállítani az Északi Áramlaton keresztül – közölte a vállalat.

“AZ ÉSZAKI ÁRAMLAT GÁZVEZETÉK GÁZELLÁTÁSA JELENLEG NAPI 100 MILLIÓ KÖBMÉTERIG (A TERVEZETT NAPI 167 MILLIÓ KÖBMÉTERREL) BIZTOSÍTHATÓ” – OLVASHATÓ A VÁLLALAT A TELEGRAM-CSATORNÁJÁN.

A szállítási mennyiség csökkenését a Portovaja kompresszorállomáson tapasztalható korlátozások okozták, mivel ott már csak három gázkompresszoregységet lehet használni, többek között a német Siemens késedelme miatt, amely nem tudta időben visszaszállítani a többi gázkompresszoregységet a karbantartásból.

A szállítások csökkenését a GPA nagyjavítási élettartamának kimerülése és a motorok műszaki hibái is befolyásolták – ezért az orosz felügyeleti hatóság, a Rosztyehnadzor ideiglenesen betiltotta a használatukat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató