2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Joe Biden valóban indul 2024-ben az újraválasztásért

Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára a közösségi médiában beszélt az elnök politikai terveiről, talán arra reagálva, hogy a napokban több helyről is támadásokat kaptak az elnök kora miatt. 

„Hogy egyértelmű legyen, ahogy az elnök többször is elmondta, azt tervezi, hogy 2024-ben indul”

– írta. 

Korábban azt fejtegette, hogy „nem beszélhetek választásokról, nem lehetek politikai elemző innen, vagy a félidős választásokról, vagy bármi ilyesmiről, beleértve 2024-et is”, válaszolva egy újságíró jövőre kapcsolatos kérdésére. 
 
Jean-Pierre megjegyezte, hogy Biden korábban már válaszolt arra a kérdésre, hogy indul-e az újraválasztásért, és korábban igennel válaszolt – írja a Breitbart. 

Biden és szövetségesei többször is megvédték az elnököt, azzal érvelve, hogy ő az egyetlen demokrata, aki képes lenne legyőzni Donald Trump volt elnököt egy visszavágón. De az elnök pocsék népszerűségi mutatói és állandó botlásai miatt a demokraták mégis aggódnak amiatt, hogy ő vezeti a pártot a következő választásokon.

A New York Times hétvégi és az Axios hétfői beszámolói az elnök életkorával kapcsolatban spekuláltak, és a demokraták körében növekvő aggodalmakra hivatkoztak Biden politikai jövőjével kapcsolatban.

David Axelrod, a stratéga, aki 2008-ban Barack Obama korábbi elnöknek segített győzelemre vinni az indulást, arra figyelmeztetett, hogy Biden kora nehézséget okozhat a 2024-es kampányában.

A 79 éves Biden az Egyesült Államok történetének legidősebb megválasztott elnöke lett, amikor 2020-ban győzött. Ezért a demokrata stratéga úgy véli, hogy „nagy kérdés” lesz a jelöltállítás során, hogy nem túl idős-e az elnök.

Ha Biden újra indulna, második ciklusa végére 86 éves lenne.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató