2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Volner: Megtört a nyugati elszántság Ukrajna ügyében

Az oroszok éppen a háború miatt megemelkedő áraknak köszönhetően rekordbevételeket érnek el.

„Megtört a nyugati elszántság Ukrajna ügyében

Oroszország 2022. február 24-én indította el a hadműveleteit Ukrajna ellen. Az első két-három hétben kizárólag ócska hazugságokat lehetett olvasni a balliberális fake news sajtóban (Telex, 444 és társai). Ezek a legnagyobb ökörségeket vonultattak fel még önmagukhoz képest is, ráadásul szokatlanul nagy töménységben, kezdve az orosz katonák által tömegesen megrongált haditechnikától  az »oroszok lassan kezdenek kifogyni a hadianyagból« típusú arcpirító baromságokig. Minden, önálló gondolkodásra képes ember számára egyértelművé vált, mennyit ér a Dull Szabolcs és a Fábián Tamás propagandisták által rendszeresen hangsúlyozott szakmaiság és objektivitás. Aztán jött »a Nyugat ledobta a gazdasági atombombát Oroszországra« típusú szankciós hírek özöne, mindez úgy, hogy az Európai Unió demokratikus berendezkedésére oly büszke nyilvánosságából gyakorlatilag kiirtották az orosz véleményeket és érveket, majd pusztán származási alapon üldözni kezdték az orosz embereket a sportolóktól a művészekig. Képességhiányos brüsszelita kvótanők tipegtek sorra a kamerák elé és jelentettek be olyasmit, ami már másnap megdőlt, minden alkalommal hozzátéve természetesen, hogy »Ukrajna győzni fog!«. Szavak szintjén a Nyugat agyonverte, sóval behintette és felszántotta Oroszországot. Aztán lassan kiderült, hogy az oroszok éppen a háború miatt megemelkedő áraknak köszönhetően rekordbevételeket érnek el és eszük ágában sincs villámháborúzni. Nem nekik sürgős ugyanis.

Eközben a nyugati országokban 40 éve nem látott magasságokba emelkedett az infláció és mindennapos kifejezés lett a megélhetési válság. A »Ki bírja tovább?« verseny valójában már a hadműveletek megindítása előtt eldőlt, de ezt sem az előrehaladott demenciával látványosan küzdő Biden, sem pedig az amerikai érdekeknek teljesen alárendelődött uniós vezetők nem látták. A Nyugat szörnyű zsákutcába kormányozta önmagát és most kétségbeesetten gondolkodik azon, hogyan tudna a saját szankciói által előidézett helyzetből minél kisebb veszteséggel kikeveredni. Mert ennek bizony számos országban gazdasági és politikai válság lesz a következménye, nem is akármekkora. Az elmúlt napokban már nem csak a pénznyomtatás indult be, de elkezdtek szállingózni azok a hírek is, melyekben különböző nyugati vezetők egyenesen Ukrajna területeinek feladásáról beszélnek. Most már a NATO-főtitkár is. Egyre sürgősebb lenne a Nyugatnak az a bizonyos béke. Mert egyre nehezebben bírják.

Nekünk, magyaroknak ebből az egészből minél inkább ki kell maradnunk. De nem csak a háborúból, hanem a szankciós politikával önmagát büntető Európai Unióból is. Ukrajna példájából láthattuk, hova vezet, ha egy országnak amerikai érdekeket kiszolgáló bábkormánya van. A következő hónapokban még nagyobb mintán, az Európai Unió szintjén nézhetjük végig ugyanezt. A tanulságok önmagukért fognak beszélni. A Huxit egyre több ember számára lesz vonzó alternatíva.”- írta Volner János a Facebookon.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató