2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Egy hír, ami az egész magyar sajtó figyelmét elkerülte: Afrika lett Észak-Olaszországból

Közel kétezer fiatal migráns rohamozta meg a Garda-tó egyik üdülőhelyét, turistákra támadtak, törtek-zúztak.

Salvini is foglalkozott az incidenssel:

A példátlan eset Olaszországban, Peschiera del Garda üdülőhelyen történt, a brutális támadás heves vitákat váltott ki a migránsok integrációjáról.
 
Két hete mintegy 1500–2000 afrikai és maghrebi hátterű fiatal indult a Garda-tó melletti kisvárosba, előzőleg a közösségi médiában hirdették meg a támadást, Afrika Peschierában címmel, a cél pedig az volt, hogy „meghódítsák” az üdülőhelyet – számol be a példátlan eseményről a Focus német lap.



A fehér nőknek semmi keresnivalójuk Olaszországban?

A migránstömeg turistákat zaklatott, autókat rongált meg, kirakatokat tört be, a rendőrség verekedéseket és késeléseket is regisztrált. A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint 30 kamasz szexuálisan zaklatott hat 16 és 17 éves lányt a Peschierából Milánóba tartó vonaton.

A rendőrségi jelentések szerint a támadások előtt azt skandálták, hogy „a fehér nőknek semmi keresnivalójuk itt”. Időközben további tíz nő nyújtott be panaszt szexuális zaklatás miatt.
Matteo Salvini volt belügyminiszter, a jobboldali Liga vezetője a történtek után a fiatalkorúak büntetőjogának reformját szorgalmazta, hogy a fiatalok 15 éves kortól legyenek büntethetők.

Bayer Zsolt cikke az esetről:

„Most is vártam és figyeltem négy napig, vajon előkerül-e mondjuk a 444.hu vagy a 24.hu felületén mindaz, ami nemrégiben történt Olaszországban. Meg fognak lepődni: nem került elő. Pedig az olasz lapok tele voltak és vannak ezekkel a hírekkel – nem csoda, ezt a vérlázító ocsmányságot még ott sem tudják szőnyeg alá seperni, bár nyilván mindent megtesznek majd azért, hogy szó se essék többé az ügy érdemi részéről. Arról, hogy miért nem lehet mindenkivel együtt élni, és hogy miért önsorsrontás megpróbálni. Szóval valamiért elkerülte a hazai idióták figyelmét mindez, pedig elég beszámoló állt rendelkezésükre.

Támaszkodjunk a La Repubb­lica írásaira, hogy mi is történt Olasz­országban június 2-án, a nemzeti ünnepükön, vagyis a köztársaság napján. Azzal kezdődött, hogy Tik-Tokon meg Facebookon elkezdtek találkozót szervezni a Garda-tóhoz. A vidám találkozó az Afrika Peschie­ra del Gardában címet viselte, és ebből talán már kitalálták, kik szervezték. Hát igen: különböző afrikai országokból származó fiatalok – mindegyik kiskorú, és ennek, mint látni fogják, nagy jelentősége van. Mindenesetre mi itt, Magyarországon már ennyiből képesek vagyunk kitalálni, mi várható abból, ha a Garda-tónál összefut rengeteg pihenő turista, rengeteg pihenő és ünneplő olasz több ezer afrikai migránssal, akik eleve az Afrika Peschiera del Gardában című „rendezvényre” érkeznek, és egy pillanatra sem hagynak kétséget: bizony Afrikává fogják változtatni az északolasz vidéket.

Történt tehát, hogy 2000-2500 afrikai származású fiatalkorúból álló horda érkezett a környékre – de adjuk át a szót a La Repubblicának: »Minden egy TikTok-videóval kezdődik, amely gyorsan terjed, mint egy vírus. Afrika Peschiera del Gardában címet viseli, és mindenkit meghív június 2-ra, a köztársaság napjára a Castelnuovo és Peschiera del Garda közötti Campanello-Pioppi lidóra. Csendes trapzene hangjára indult az összejövetel. Ebédig mintegy 600 fiatal érkezett a közeli Lombardiából, többségük második generációs és afrikai származású. Peschiera polgármestere, Gaiulli Orietta, a kormányhoz, a prefektushoz és a biztoshoz intézett levelében azt írja, hogy május 30-án indították el az első riasztást a közrend megzavarásának lehetősége miatt, látva a közeli Castelnuovo szabadstrandja felé tartó csoportokat.

A fiúk sokan vannak, de még kezelhetők. Mindaddig, ameddig 13 órakor legalább 1500 ember le nem száll a Milánóból érkező vonatról Peschieránál. 16 és 20 év közöttiek, de sok olyan gyerek is van, aki nem idősebb 12 évnél. Különböző afrikai országok zászlói vannak náluk. Azt kiabálták Castelnuovo polgármesterének, aki próbált úrrá lenni a helyzeten, hogy Ez Afrika, Peschiera meghódítására jöttünk!. Ettől kezdve a helyzet irányíthatatlan.« Így számol be tehát az események kezdetéről a La Repubblica. S álljunk meg egy mondatnál! Ennél: »Ez Afrika, Peschiera meghódítására jöttünk!« A szavakat is értjük, a szavakból összeálló mondatot is értjük, csak a világot nem értjük, amely körülvesz bennünket, s amely ilyenné vált. Mert mi az, hogy »ez Afrika«, s hogy »hódítani jöttünk«? (...)

A vizsgálatok már mintegy harminc fiút azonosítottak, akik felelősek lehetnek a zaklatásért. De még mindig nincsenek hivatalos gyanúsítottak […]. Súlyos verekedés, károkozás, rablási kísérlet: ezek a vádak a Garda-tó partján zajló zavargások miatt. Míg a vonaton történtek miatt a milánói igazságügyi hatóság szexuális zaklatás és bántalmazás miatt nyomoz. (...)

Üzenjünk a Mérce szépelgőjének is: ha van gyermeke, főleg lánya, vajon odaengedné ezek közé? Mert ha nem, akkor bizony ő is válogat a migránsok között, akkor bizony az ő szolidaritása is válogatós. Ha pedig igen, akkor szólni kell a gyámhivatalnak, és el kell tőle venni azt a szerencsétlen gyermeket, mert nyilvánvaló, hogy gondviselője tökéletesen alkalmatlan a gondviselésre. Nincs harmadik lehetőség.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató