2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Gulyást csináltak Angliából – itt az angol lapszemle

„Magyarország megalázta Angliát”. Mutatjuk, miket írnak az angol lapok a szenzációs, 4–0-s győzelmünk után.

„Magyarország nagyon elverte Angliát – állapítja meg a BBC. – Először fordul elő 2014 óta, hogy az angol válogatott négy egymást követő mérkőzése egyikét sem nyeri meg, és nyugtalanító, hogy a világbajnokság közeledtével sem a formája, sem az önbizalma nem a régi. Anglia nem volt képes többre, mint beletörődni a megalázó és valószínűleg romboló erejű vereségbe, amely után a drukkerek nemcsak fütyültek, hanem Gareth Southgate menesztését is követelték. (...) Anglia már az első mérkőzésen rájöhetett, hogy 

Marco Rossi egy sokoldalú, nehezen verhető magyar válogatottat épített. 

Az első meccs 1–0-ja után most megint sokszínű és pontos futballal mutatták meg a magyarok, hogy szó sem volt mázliról (Budapesten). S ha Southgate állása veszélybe kerülhet egy ilyen produkció után, egyértelmű, hogy Rossi csillaga még mindig emelkedőben van, hiszen a világ legjobbjaival is versenyre kelni képes magyar csapatot épített.”

„Magyarország megalázta Angliát”

„Magyarország megalázta a szerencsétlen angol válogatottat – írja a SkySports. – A válogatott végig teljesen szétesően futballozott, és nem elképzelhetetlen, hogy kiesik az első osztályból. Sokkal aggasztóbb ennél, hogy a formája egy világbajnoki évben hagyja cserben. Négy mérkőzés győzelem nélkül, egy góllal – az is tizenegyesből. Itt 

nem kisiklásról van szó, hanem történelmi összeomlásról, az utóbbi kilencvennégy év legsúlyosabb hazai vereségéről.”

„Magyarország megalázta Angliát, amely az elmúlt kilencvennégy év legsúlyosabb hazai vereségét szenvedte el – emlékeztet ugyancsak a skótok elleni 1:5-re a Guardian. – Micsoda szétesés. Az angol kapitány tudta, hogy a korántsem meggyőző Nemzetek Ligája-rajt után csak győzelemmel lehetett volna helyreállítani a nyugalmat. Amit ehelyett kapott, az egy aggasztó új mélypont: közel hatéves kapitányi időszaka legsúlyosabb veresége, az angol futball elmúlt kilencvennégy évének legnagyobb verése, valamint a drukkerek soraiban tapasztalható lázadás.”

„Southgate ellen fordultak dühös angol szurkolók a négygólos megalázás után – fogalmaz a The Telegraph. – A hármas sípszó pfujolásba fulladt, Anglia győzelem és akciógól nélkül fejezte be eddigi szereplését a Nemzetek Ligájában. Southgate keretének összetétele és a taktika kérdéseket vet fel, de ugyanígy e mérkőzések időzítése is, hiszen fáradt játékosoknak hosszú idény végén kellett négy meccset játszaniuk júniusban. Szeptemberig nincs válogatott futball, amiért Anglia nem lehet eléggé hálás.”

A magyarok megérdemelték mindkét győzelmet

„A szurkolók Southgate-en vezették le dühüket, miután a félelmetes háromoroszlánosok 1928 óta a legsúlyosabb hazai vereségüket szenvedték el – így a The Sun. – Igen, ez pontosan olyan rossz, amilyennek látszik. Tizenegy napon belül negyedszer volt jobb az ellenfél Gareth Southgate csapatánál, a magyarok teljesen megérdemelten verték meg oda-vissza az elmúlt nyár Európa-bajnoki döntősét. Anglia négy meccsen egyetlen akciógólt sem szerzett, és nyolc éve nem volt ilyen hosszú nyeretlenségi sorozata.”

„Gulyást csináltak Angliából – hirdeti címében a Mail Online. – A háromoroszlánosok megalázó vereségbe csúsztak bele, a vendégek az utolsó húsz percben három gólt szereztek. Voltak szurkolók, akik »Reggelre ki leszel rúgva« rigmusban törtek ki a kínos hazai produkciót látván. Ez nem fog megtörténni, Gareth Southgate kapitányi hitele még nem fogyott el, lehetősége lesz magyarázatot találni a történtekre, és választ adni arra, hogy az angol válogatottnak van-e reális esélye világbajnokságot nyerni az idén. Ami biztos: ez a wolverhamptoni este nem múlik el nyomtalanul. Ne tévedjünk: 

a félelem, a kétségek velünk maradnak.”

 

(Nemzeti Sport)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató