2022. július 01. - Annamária, Tihamér
EUR : 396.75
USD : 379.99
Időjárás ikon37°21°

Mai hírek a gyenge oroszokról: elkezdték kilőni az amerikai M777-es vontatott tarackokat

Az orosz légierő az elmúlt 24 órában több mint tíz tábori tüzérségi löveget semmisített meg Ukrajnában, köztük amerikai gyártmányú M777-es vontatott tarackokat is- közölte Igor Konasenkov vezérőrnagy, a védelmi minisztérium szóvivője,- írja a RIA Novosztyi.

 

“A légicsapások több mint 300 nacionalistát, egy elektronikai hadviselési állomást a Harkovi területen lévő Malinovka település közelében, tíz harckocsit és más páncélozott harcjárművet, három Grad rakéta-sorozatvetőt, 18 speciális járművet, három aknavető-csapatot és 11 tábori tüzérségi ágyút, köztük négy M777 155 mm-es tarackot semmisítettek meg“.


Ezenkívül nagy pontosságú, nagy hatótávolságú Kalibr rakéták Lemberg/Lviv régióban megsemmisítettek egy Ukrajnába érkező külföldi fegyverszállítmányt, köztük az M777-esek lőszerraktárát – tette hozzá az altábornagy.

A Mikolajivi területen lévő Voznyeszenszki katonai repülőtéren levegőből indított rakéták semmisítették meg az ukrán repülőgépeket, a Donyecki Népköztársaság és a Dnyipropetrovszki területéről pedig nagyszámú, az USA-ból és európai országokból a Donbassz ukrán egységeinek szállított fegyver és haditechnikai eszköz került megsemmisítésre.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató