2022. június 27. - László
EUR : 400.8
USD : 380.12
Időjárás ikon33°19°

Megérkezett az új koronavírus-járványhullám Németországba

Ismét maszkviselést és a negyedik oltás felvételét javasolja a szövetségi egészségügyi miniszter.

„Sajnos valósággá vált” amitől tartottak, vagyis elindult a járvány nyári hulláma – közölte Karl Lauterbach a Rheinische Post című lappal.

Az uralkodó vírusváltozatok nagyon könnyen terjednek, a járványlassító korlátozásokat pedig már szinte mind visszavonták, így nem érvényesül a nyári időjárással járó szezonális hatás, amely automatikusan, külön korlátozások nélkül is fékezné a kórokozó terjedését. Ezért a következő hetekben nemigen lehet a helyzet javulására számítani – fejtette ki a legtekintélyesebb járványügyi szakértők közé tartozó miniszter.

A szociáldemokrata politikus egy Twitter bejegyzésében is kiemelte, hogy elindult a nyári hullám, amelynek „legjobb ellenszere az önkéntes maszkviselés zárt térben és a negyedik védőoltás.”

A napi új regisztrált fertőződések száma az utóbbi napokban meredeken emelkedett Németországban. A Die Welt című lap egy keddi elemzésében kimutatta, hogy 

a napi új esetek előző hét napra vetített átlaga egy hét alatt 116,6 százalékkal emelkedett: 27 481-ről 59 532-re, ami a legnagyobb mértékű növekedés a járvány 2020 tavaszi kezdete óta.

 

A Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) szerdai kimutatása szerint az utóbbi 24 órában 92 344 fertőződést és 112 halálesetet regisztráltak. A járvány kezdete óta így már 27 007 429 fertőződést mutattak ki teszttel, a halálos áldozatok száma pedig 140 026-ra emelkedett.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató