2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Orbán Viktor az öltözőben gratulált Szalai Ádám kérésére

„A kérdés már csak az, mit fogunk csinálni életünk hátralévő részében” – mondta viccesen Orbán Viktor.

A történelmi angolverés után a Nemzeti Sportnak sikerült elérnie Orbán Viktort, aki a helyszínen, Wolverhamptonban szurkolt a magyar válogatottnak, mi több, a mérkőzés után személyesen gratulált a csapat játékosainak. „Nagyon ritkán fordul elő, hogy bemegyek a csapat öltözőjébe, a legutóbb jó tíz éve, a hollandiai 5-3-as vereségünk után tettem ilyet” – mondta a lapnak Orbán Viktor. – „Most azonban a csapatkapitány Szalai Ádám kérésére személyesen gratuláltam a válogatott tagjainak, leírhatatlan volt a hangulat a magyar öltözőben.”

Hangsúlyozták: a kormányfő, ha csak teheti, a magyar válogatott minden mérkőzésére elutazik, így tett ezúttal is. Az idén tizenöt éves Puskás Akadémia alapítójaként

különösen büszke lehet a felcsúti intézményben nevelkedő Sallai Roland és Nagy Zsolt góljaira:

 

a két Puskás-akadémista összesen három gólt szerzett a négyből, Sallai éppen úgy kettőt lőtt az angoloknak Angliában, ahogyan a 6:3 alkalmával egykor Puskás Ferenc, írja a sportlap.

„A kérdés már csak az, mit fogunk csinálni életünk hátralévő részében” – mondta viccesen Orbán Viktor, aki korábban több interjúban is utalt arra, hogy a kormányzása alatt újjáépített magyar labdarúgásnak a nagy elődök által ostromolt csúcsokra kell törnie, írják. A Nemzeti Sport felhívta a figyelmet arra, hogy az Aranycsapat legendás 6:3-as és 7:1-es győzelmeihez mérhető történelmi fegyvertény Anglia 4–0-s legyőzése, hiszen a friss Eb-ezüstérmes, korábbi világbajnok csaknem száz éve nem kapott ekkora különbségű verést odahaza senkitől,

a gólkülönbség ezúttal az évszázad mérkőzése, a 6:3 háromgólos előnyét is felülmúlta.

 

Ahogy megírtuk, hivatalos Facebook-oldalán csak annyit írt a végeredmény mellé a miniszterelnök, hogy „Most kell szerénynek lenni”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató