2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

34 ukrán parancsnoki állást találtak el a gyenge oroszok az elmúlt 24 órában

Az orosz légierő nagy pontosságú rakétákkal eltalált egy elektronikai hadviselési állomást és két irányító pontot Ukrajnában – közölte Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

“A nagy pontosságú légi rakétákkal végrehajtott csapások eredményeként megsemmisült az ukrán fegyveres erők két irányítási pontja, egy elektronikai hadviselési állomása a Harkovi területen lévő Pjatihatki közelében, a Tocska-U taktikai műveleti rakétarendszer indítóállása és egy Uragan rakéta-sorozatvetőt a Harkovi területen lévő Barvenkovo közelében” – mondta.

Ezenkívül a pilóták csapást mértek:

-57 olyan területre, ahol az ellenséges élőerő és hadfelszerelés összpontosult.
-három ellenőrzési pontra;
-egy Buk-M1 SAM rendszere;
-páncélozott járművek javítási helyére Harkov közelében;
-megsemmisítettek 280 nacionalistát, két lőszerraktárt, öt harckocsi és más páncélozott járművet, hat tábori tüzérségi ágyút és 11 speciális járművet.

Eközben a rakétaerők és a tüzérség 24 óra alatt 195 állomáshelyet és az ukrán csapatok 34 parancsnoki állását találta el, aminek következtében megsemmisült:

-több mint 200 nacionalista;
-egy elektronikai hadviselési állomás;
-három lőszerraktár;
-hat harckocsi és más páncélozott járművek;
-Grad rakéta-sorozatvető;
-két UAV-irányítási pont.

“Orosz légvédelmi eszközök lelőtték az ukrán légierő egy Szu-25-ös repülőgépét a Harkovi területen lévő Mazanivka közelében. Emellett hét ukrán drónt lőttek le Tomina Balka, Szuhoj Sztavok (Herszon terület), Veliki Prohodi, Csisztovodka, Malaja Kamishuvaha, Kamenka (Harkov terület) és Zolote (Luganszki Népköztársaság, LNR) területén” – tette hozzá Konasenkov.

A légvédelemnek sikerült elfognia egy Tocska-U rakétát az LNR-ben és 21 Uragan többszörös rakétaindítót az LNR, DNR, Herszon és Harkov régiókban.

Oroszország február 24. óta folytat katonai műveletet Ukrajnában. Vlagyimir Putyin szerint célja, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”.

A védelmi minisztérium közleménye szerint az orosz hadsereg már teljesítette az első szakasz fő feladatait, jelentősen csökkentve Ukrajna harci potenciálját. A minisztérium a hadművelet fő céljának Donbassz felszabadítását nevezte.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató