2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Az USA felszólította Kínát, hogy azonnal hagyják abba Putyin és Oroszország támogatását

Az Egyesült Államok szerdán felszólította Kínát, hogy hagyjon fel Oroszország ukrajnai inváziójának támogatásával és ne álljon ezzel „a történelem rossz oldalára”.

„Aggódunk, hogy Kína Oroszország felé tájolja magát” – jelentette ki az amerikai külügyminisztérium egyik szóvivője Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök szerdai telefonbeszélgetésére reagálva, amelyben Peking jogosnak minősítette Moszkvának a nemzeti érdekek védelmében tett lépéseit a kívülről érkező kihívásokkal szemben.

Több mint három hónappal Oroszország Ukrajna elleni brutális támadását követően Kína még mindig Oroszország oldalán áll. Változatlanul terjeszti az orosz propagandát a világban, védi Moszkvát a nemzetközi szervezetekben, kibújik az ENSZ Biztonsági Tanács állandó tagjaként viselt kötelezettségei alól és tagadja az Oroszország által Ukrajnában elkövetett atrocitásokat, mondván, hogy azokat megrendezték

– tette hozzá a külügyminisztériumi szóvivő.

„Elkerülhetetlenül a történelem rossz oldalára kerülnek azok az államok, amelyek Vlagyimir Putyin oldalára állnak. Eljött az ideje, hogy a világ országainak állam- és kormányfői egyértelműen állást foglaljanak Putyin elnök arcátlan agressziója és Ukrajna támogatása ügyében” – mondta a szóvivő, és ismételten óva intette a pekingi vezetést, hogy katonai támogatást nyújtson, vagy a nyugati szankciók elkerülését szolgáló támogatást adjon Oroszországnak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató