2022. június 30. - Pál
EUR : 396.27
USD : 377.01
Időjárás ikon37°22°

Kamu Geri kormányoz: Brüsszelben tárgyaltam a pénzekről

Többek között Vera Jourová, az Európai Bizottság átláthatóságért felelős biztosával.

„Az elmúlt napokban Brüsszelben tárgyaltam az Európai Bizottság képviselőivel a Budapest számára elérhető uniós forrásokról.

Többek között Vera Jourová, az Európai Bizottság átláthatóságért felelős biztosával, Johannes Hahn, az Európai Bizottság költségvetési és igazgatási ügyekért felelős biztosával, valamint Didier Reynders, az Európai Bizottság jogérvényesülésért felelős biztosával.

Magyarország súlyos gazdasági helyzetbe került a háború és nem utolsó sorban a kormány választási kampányban folytatott őrületes pénzszórása miatt. A nap végén a számlát persze a magyar állampolgárok, vállalkozások és önkormányzatok fizetik.

Ezért is lenne különösen nagy szükség az uniós helyreállítási alapból a Magyarország számára elérhető sok milliárd euróra. Azonban, a lengyel kormány és a Bizottság megállapodása után, az unióban egyedülálló módon már csupán az Orbán-kormány nem tud hozzáférni ezekhez a forrásokat, ugyanis nem hajlandó eleget tenni az EU által támasztott antikorrupciós feltételeknek, amelyek biztosítanák, hogy az EU-s támogatásokból ne Mészáros és Tiborcz luxusvillái épüljenek tovább.

Az Orbán-kormány ellen folytatott jogállamisági eljárás keretében egy olyan megállapodás létrejöttéhez próbáljuk hozzásegíteni Magyarországot és próbáltuk az elmúlt napokban személyesen is, mely biztosítja a jogállamisági elvek érvénybe lépését és meggátolja az EU-s pénzek ellopását. Továbbá különösen fontos célom, hogy olyan megállapodás szülessen, amely a kivéreztetett magyar önkormányzatiság teljes tönkretételét megakadályozza.

Ezzel kapcsolatban beszéltünk a budapesti terveinkről, hogy hogyan lehet megteremti a város energiafüggetlenségét, hogyan lehet zöld beruházásokkal jelentősen csökkenteni a rezsit. A tervek készen vannak, uniós pénz is van rá bőven, most már csak az kell, hogy az Orbán-kormány jogállami módon kormányozzon.”- írta Karácsony Gergely.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató