2024. február 22. - Gerzson
EUR : 387.99
USD : 359.25
Időjárás ikon12°

Mi Hazánk: Rendezzen olimpiát Magyarország!

Novák Előd kiemelte, lélekszám-arányosan a magyar a világ egyik legsikeresebb olimpiai nemzete.

Társadalmi és politikai vitát kezdeményez a Mi Hazánk Mozgalom arról, hogy Magyarország pályázza meg a 2036-os nyári olimpia megrendezését – jelentette be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Novák Előd, a párt alelnöke, országgyűlési képviselője.

Kiemelte: lélekszám-arányosan a magyar a világ egyik legsikeresebb olimpiai nemzete, „megérdemlünk most már mi is egy ötkarikás játékot”. Arról beszélt: szemben a téli ötkarikás játékokkal, a nyári olimpiák – az infrastrukturális beruházások haszna mellett – hosszú távon lendítik fel a rendező régió gazdaságát, idegenforgalmát, jótékonyan hatnak a nemzeti önbecsülésre és – a tömegsport fellendítésén keresztül – a társadalom egészségi állapotára is.    

Hozzátette: Magyarország idén rendezi meg a vizes világbajnokságot, a világ harmadik legnagyobb sporteseményét, ráadásul az olimpia lebonyolításához szükséges létesítmények jelentős hányada rendelkezésre áll. Novák Előd azt hangsúlyozta: a tervezés és a beruházás során is bevonnák a civil szervezeteket és a politikai pártokat a felügyeleti feladatok ellátásába, ezzel is segítve a „csúcsra járatott korrupció” visszaszorítását.    

A Mi Hazánk politikusa a kormányt és az ellenzéki oldalt is arra szólította fel: nyilatkozzanak, milyen feltételek mellett támogatnák, hogy az ország megpályázza a nyári játékok megrendezését.

(MTI)


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató