2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Pusilin: Ukrajna minden orosz városát fel kell szabadítani, Odesszát is

Gyenyisz Pusilin, a Donyecki Népköztársaság vezetője a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon a sajtónak, arra a kérdésre válaszolva, hogy mi legyen Odessza sorsa, kijelentette: “Ukrajna minden orosz városát fel kell szabadítani”.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök jövőjéről szólva Pusilin azt mondta, hogy szerinte nemzetközi bíróság elé kellene állnia a Donbasszban elkövetett bűnei miatt.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a vonatkozó ukrán fenyegetésre válaszolva kijelentette, hogy a Krím félsziget biztonságát preventív és pótlólagos intézkedésekkel biztosítja az orosz hadsereg és hogy az ukrán fél távolról sem első alkalommal fogalmazott meg fenyegetést a Krími híddal kapcsolatban.

Peszkov arra reagált, hogy Dmitro Marcsenko ukrán vezérőrnagy az ukrán hadsereg “első számú célpontjának” nevezte a félszigetet az orosz szárazfölddel összekötő hidat.

Az is hangoztatta az orosz elnöki szóvivő, hogy a fegyverszállításokkal az Egyesült Államok csak “elnyújtja ezt az ukrán nép számára rossz periódust”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató