2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Új járatot indít a Wizz Air a Balatonhoz

Csaknem másfél évtized után indult ismét menetrend szerinti repülőjárat a sármellék-zalavári repülőtérről. A Wizz Air heti kétszeri járata Dortmundot köti össze a Hévíz–Balaton Airporttal.

Jakab Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) marketing- és kommunikációs vezérigazgató-helyettese az első járat csütörtöki érkezése kapcsán tartott sajtótájékoztatón elmondta: az MTÜ számára kiemelten fontos a német turistaforgalom erősítése a hévízi, balatoni régióban. Hogy az elmúlt időszakban mennyire fontos lett a térség, az is jelzi, hogy

HÉVÍZEN 2021-BEN 174 EZER VENDÉG 659 EZER ÉJSZAKÁT TÖLTÖTT.

A járatindításnak is köszönhetően a következő időszakban ezek a számok még tovább javulhatnak, ugyanis már az első öt hónapban 78 ezer vendégéjszakát regisztráltak a fürdővárosban – tette hozzá.

Hévíz mint fontos úti cél

Jakab Zsófia elmondta: a Magyarországra érkező német turisták körében Budapest után Hévíz a második legfontosabb úti cél, a német turisták 46 százaléka érkezik ide. A remények szerint a németek részéről tovább erősödhet a magyarországi turizmus, az első dortmundi járattal újságírók is érkeztek Észak-Rajna–Vesztfáliából.

Az MTÜ alapfeladata az adatvezérelt ágazatirányítás révén a forgalom ösztönzése, a Balatont pedig mint az egyik leglátogatottabb térséget négy évszakos célponttá tenni – mondta az ügynökség kommunikációs vezérigazgatója.

Hozzátette: felértékelődtek az utóbbi időben a regionális repülőterek, ezért is kiemelt fontosságú forgalomélénkítő és bevételnövelő hatása miatt az új sármelléki járat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató