2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Ez a három csöves indul a Jobbik elnöki székéért

Gyöngyösi Márton, a Jobbik európai parlamenti képviselője is indul a Jobbik tisztújításán elnökjelöltként – a jobbikos politikus a Spirit FM Aktuál műsorában meg is erősítette ezt.

Ezzel már háromra bővült az elnöki posztért potenciálisan indulók száma: a listázós Gyöngyösi mellett a nemi erőszakkal vádolt Földi István indulásáról is hallani lehet. Ilyen veretes névsor mellett az első bejelentkező, Ander Balázs már szinte biztos vesztesként is elkönyvelhetjük. Egy név azonban feltűnően hiányzik: Potocskáné acélos választási eredményét követően kiváló esszenciája lehetne az összeomló Jobbiknak.

Az ATV emlékeztetett, Július 2-án lesz a tisztújító kongresszus, Gyöngyösi Márton úgy döntött, hogy megméretteti magát. Szerinte jelenleg az egyik legfontosabb kérdés a párt konszolidálása, EP-képviselőként kimaradt a Jakab Péter lemondása körüli konfliktusból, az ő megválasztása ezért a konszolidáció irányába mutatna.

Mint ismert, Jakab Péter helyére már bejelentkezett Ander Balázs, akivel a „Jakab-ellenesek” szimpatizálnak, a szexuális erőszak gyanújába keveredő Földi Istvánt pedig a „Jakab mellettiek” – ha még vannak ilyenek – pártolják, most pedig egy új rablója is lehet a bársonyszéknek, mégpedig a Jobbik európai parlamenti képviselője, Gyöngyösi Márton.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató