2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Elutasították Kálmán Olga feljelentését, de a DK tovább vergődik

Arról értesített a Regionális Nyomozó Ügyészség, hogy határozatuk szerint megszüntették az eljárást a Pegasus-ügyben – írja Kálmán Olga szombati közleményében. A DK-s politikus, az egyre fogyatkozó érdeklődés és lendület dacára azt igéri, folytatja a harcot a “törvénytelen Orbán-kormány ellen”.

Kálmán Olga a közleményében azt írja, szerinte a “kémszoftverrel” egyenesen az Orbán-kormány figyeltetett meg ellenzéki propagandistákat és politikusokat, és bár a nemzetközi sajtó örömmel vette át a képtelen vádakat,

a törvénytelen Orbán-kormány azonban úgy tett és tesz, mintha semmi sem történt volna.

Az eljárást megszüntető határozat szerint a jogosulatlan titkos információgyűjtés vagy leplezett eszköz jogosulatlan alkalmazása nem bűncselekmény. Kálmán Olga, aki láthatóan nem érti, mit jelent a titkosszolgálati információgyűjtés, arról ír,

ez történik Orbán Viktor kormányzása, Varga Judit igazságügyi miniszterkedése és Polt Péter legfőbb ügyészi működése idején. És csodálkozunk, ha nem jön az uniós pénz, mert Magyarország nem jogállam.

Kiemeli, a Demokratikus Koalíció azonban nem hagyja ennyiben. Az unió Pegasus-bizottságának főtagjaként Rónai Sándor európai parlamenti képviselő dolgozik a botrány feltárásán, a bizottság a közeljövőben Magyarországon is vizsgálódni fog.

 

MTI

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató