2022. június 28. - Irén, Levente
EUR : 403.52
USD : 381.29
Időjárás ikon35°21°

Novák Katalin: A Pride-ra nem mentem el eddig sem, és nem tervezem a jövőben sem, hogy részt veszek

A köztársasági elnök a Telex nevű ukránpropaganda oldalnak adott interjút.

A Dull Szabolcs nevű ügynök a Pride-val provokálta Novák Katalint, aki kemény választ adott FOS képviselőjének.

Részlet az interjúból:

Akkor ez azt is jelenti, hogy azonos nemű kapcsolaton nem alapulhat család. Az Alaptörvény módosítása után több szervezettől is kapott emiatt kritikát. A júliusi Budapest Pride-on családügyi miniszterként nem vett részt, most államfőként ott lesz?

A Pride-ra nem mentem el eddig sem, és nem tervezem a jövőben sem, hogy részt veszek.

Hogyan képviseli akkor az LMBTQ-közösséget? Azt mondta, minden magyar elnöke kíván lenni. Ennek a közösségnek nem kíván gesztusokat tenni?

Nem a gesztusok, hanem a tettek elnöke vagyok. Azt szeretném, ha minél több magyar ember érezné, az ő elnöke is vagyok. Ebbe természetesen beletartoznak a homoszexuális magyar emberek is.

Egy újabb témát váltva, van női példaképe?

Példaképeim leginkább a saját családomban vannak. Ilyen mindkét nagymamám és az édesanyám, mindegyiküktől sokat tanultam.

Kifejezetten politikai példaképe nincsen?

Csak olyanokat tudok példaképemnek tekinteni, akiket személyesen ismerek. Ha valakit csak láttam, olvastam róla, de nem ismerem közelről, akkor valójában nem is ismerem. Vannak, akik inspirálnak, de óvatosan neveznék bárkit is a példaképemnek.

Magyarországon kit tart ígéretes női politikusnak? Feladatának érzi-e, hogy segítsen neki?

Azt érzem feladatomnak, hogy a közélet vonzóvá váljon azon nők számára, akik érdeklődnének iránta. Ha egy nő szerepet szeretne vállalni, ne az tartsa vissza, hogy úgy érzi, nőként nem lesznek olyan lehetőségei, mintha férfi lenne. Általában így gondolkodom a nők lehetőségeiről.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató