2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Ukrajna nagyon szeretheti a gyenge orosz bombázásokat: ma is benyaltak néhány rakétát

Az orosz erők nagy hatótávolságú, precíziós rakétákkal megsemmisítettek négy ukrán szakaszt amerikai M777-es ágyúkkal és négy szakaszt, amely Grad rakéta-sorozatvetőkkel volt felszerelve – közölte Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Összesen 12 lőállást ért találat. Az amerikai gyártmányú fegyvereket a DNR Lastochkyne, Ocheretyne, Vodyane és Zhelanne települések közelében helyezték el. A Grad rakétavetőket Avdiivka és Keramik és Zhelannoye települések közelében állomásoztak.

Ezen kívül az orosz fegyveres erők rakétákkal megsemmisítették a kremencsuki és liszicsanszki üzemanyag-létesítményeket.

A rakétaerők és a tüzérség 310 nacionalistát, tíz harckocsit és más páncélozott járművet, három Grad rakéta-sorozatvető rendszert, kilenc tábori tüzérségi ágyút és 14 speciális járművet is megsemmisített.

A légvédelmi rendszerek lelőttek egy ukrán Szu-25-ös támadó repülőgépet, egy Mi-24-es helikoptert és nyolc drónt, négy Tocska-U rakétát és 24 Uragan többszörös rakétavetőt – tette hozzá Konasenkov.

Ezenkívül az orosz légierő 62 élőerő összpontosulásra mért csapást, és több mint 160 ellenséges vadászgépet semmisített meg.

“A különleges katonai művelet kezdete óta összesen 206 repülőgépet, 132 helikoptert, 1241 UAV-t, 343 légvédelmi rakétarendszert, 3613 harckocsit és más páncélozott harcjárművet, 547 rakétavető harcjárművet, 2032 tábori tüzérségi és aknavetős tüzérségi eszközt, valamint 3687 különleges katonai járművet semmisítettek meg” – mondta a tábornok-helyettes.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és nácimentesítésére. Vlagyimir Putyin elnök úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. A fegyveres erők csak a katonai infrastruktúrát és az ukrán csapatokat támadják. Az orosz hadsereg szerint a hadművelet fő célja Donbassz felszabadítása.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató