2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Elege lett a DK-nak és kiszámolták: félmillió forintba kerül egy hét a Balatonon

Félmillióba kerülhet egy hét balatoni nyaralás egy négytagú családnak – annyiba, mint a görög vagy a horvát tengerparton a Demokratikus Koalíció számításai szerint.

A DK megpróbálta megbecsülni, milyen költségekkel kell számolnia egy négytagú családnak, ha két gyermek és két felnőtt szeretne egy hetet eltölteni a Balatonon a nyári főszezonban – írják közleményükben. 

Számításaik alátámasztásául összegezték a szállás-, az étkezési lehetőségeket, és a strandételek árát is megnézték. Ezek szerint:

- Egy háromcsillagos panzióban, csak reggelivel, a Balatontól sétatávolságban található lokációval egy négytagú családnak átlagban 300 és 350 ezer forint közötti összeget kell fizetnie.

- Egy menüt 1700 forintnál olcsóbban nem lehet találni, egy éttermi vacsora egy négyfős családnak akár 20-25 ezer forintjába is kerülhet.

- Egy sajtos-tejfölös lángosért 1000 forintot, egy gombóc fagyiért 400 forintot, egy korsó sörért pedig akár 700 forintot is elkérhetnek.

„A napi étkezés csak a klasszikus strandételekkel fejenként 4-5000 forintra jön ki, és ha ezt hozzáadjuk a szállás költségéhez, akkor egy négytagú család alapköltsége már félmillió forint felett jár” – írják.

Hozzátették: „Ide vezetett a brutális infláció és az orbáni megszorítások sorozata, hogy egy hét a Balatonon annyiba kerül, mint a görög vagy a horvát tengerparton.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató