2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Szabó Szebasztián hatodik, Hosszú Katinka hetedik az úszó-vb-n

A budapesti úszó-világbajnokság második, vasárnapi versenynapján Szabó Szebasztián volt az első magyar döntős.

A zentai születésű versenyző 50 pillangón állt rajthoz, és az ötödik helyen jutott be a fináléba, ennek megfelelően a kettes pályát kapta. Szabó a 4x100-as gyorsváltóban is úszott szombaton, és remek erőben mozgott. 50 pillangón lehetett tőle a legtöbbet várni a rajtja, ereje és a robbanékonysága miatt. A legjobb idővel a brit Benjamin Proud került a döntőbe, az elődöntőben három századdal előzte meg amerikai Caeleb Dresselt.

Dressel a döntőben ellenállhatatlan volt, 22,57-es idővel nyert, 21 századdal verte meg a brazil Santost. Szabó a hatodiknak érte el a falat 23,01-gyel.

„Nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, mert az elődöntőben 23 alá tudtam menni, most nem. Egy tizeddel maradtam el a szombati eredményemtől, egy tized alatt nem lehet elindítani és megállítani a stoppert. Az 50 méter ilyen, ennyin múlik.

Ez a kedvenc számom, itt volt a legnagyobb esélyem, ha újra leúszhatnám, lehet, hogy 23 másodperc alá kerülnék. Van még pár távom, ott a 100 pillangó is például, készülök azokra, jó erőben érzem magam” – értékelt Szabó.

A nap másik magyar döntőse, Hosszú Katinka 200 vegyesen a nyolcadik idővel kvalifikálta magát, de emiatt egyáltalán nem bánkódott, azt ígérte, igyekszik kijavítani a hibákat. Hosszú a pillangó után a nyolcadiknak fordult, háton sem tudott felzárkózni, a mellúszás után is a hetedik hely volt az övé. Az utolsó ötvenen, a gyorson úgy tűnt, akár a hatodik helyet is elérheti, de végül a hetedik lett. A számot az amerikai Walsh nyerte, aki közelített Hosszú világcsúcsához, de végül egy másodperccel elmaradt tőle.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató