2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

A gyenge oroszok Basztyion-rakétarendszerrel mértek csapást az Odessza környéki repülőtérre

Az orosz hadsereg csapást mért a Basztyion partvédelmi rendszer nagy pontosságú Onyiksz rakétájával az Odessza mellett található Arciz repülőterére – jelentette a védelmi minisztérium.

“A LÉGICSAPÁSBAN MEGSEMMISÜLT A BAYRAKTAR TB2 PILÓTA NÉLKÜLI LÉGI JÁRMŰ IRÁNYÍTÓÁLLOMÁSA ÉS A HOZZÁTARTOZÓ KÉT DRÓN” – TETTE HOZZÁ A MINISZTÉRIUM.



Az Onyiksz egy szuperszonikus, univerzális, közepes hatótávolságú rakéta.

Ezenkívül a nap folyamán 11 szakasznyi Grad rakéta-sorozatvető rendszert ért találat Kurtivka, Ocheretyne, Tonenke, Szuha Balka, Novgorodszke, Maiorivka, Odradivka és Zajcevo térségében.

“Emellett az ukrán fegyveres erők 12 tüzérségi szakaszának lőállásait ért találat Dzserzsinszk, Novgorodszke, Nyikolajevka, Leninszke és Zajcevo térségében. Két 155 mm-es M777-es ágyút a tüzérség legénységével együtt semmisítettek meg Pidhirne falu közelében” – közölte a védelmi minisztérium.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és nácimentesítésére. Vlagyimir Putyin úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”.

A védelmi minisztérium közleménye szerint az orosz fegyveres erők csak a katonai infrastruktúrát és az ukrán csapatokat veszik célba. Az orosz védelmi minisztérium szerint a hadművelet fő célja Donbassz felszabadítása.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató