2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A magyargyűlölő Niedermüller egy ukrán menekültek témájú falfestményt avatott fel

Nagyjából ötvenen gyűltek össze hétfőn délután az erzsébetvárosi Klauzál utcában, ahol az ENSZ Menekültügyi Főbizottságának régiós vezetője és a DK-s magyargyűlölő Niedermüller Péter polgármester a menekültek napja alkalmából átadott egy hatalmas falfestményt.

A festményen anyák láthatók, akik gyermekeikkel menekülnek a háború elől. Bár a festmény alkotói magán a képen nem pontosították, hogy melyik háború elől menekülnek a rajta látható emberek, az kiderült, hogy a kép alapját Balla Zsolt fotóriporter egyik fotója adta, amit Balla Tiszabecsnél készített, néhány nappal azután, hogy Oroszország rátámadott Ukrajnára.

Az eseményen Niedermüller Péter elmondta, hogy büszke a képre, ugyanúgy, ahogy arra is, hogy Erzsébetváros adhat otthont neki. A polgármester elmondta, hogy Magyarországon a hatalomban lévő politikusok és médiájuk nem használják a menekült kifejezést, helyette migránsokról beszélnek, akiktől óvni igyekeznek az országot. Mint mondta, ez az erzsébetvárosi kép amellett, hogy emléket állít a menekülteknek, egyfajta tiltakozás is a regnáló hatalom ellen.

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató