2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A Kreml nyilatkozott "Putyin betegségéről": nevetséges találgatások

„Tegnap délután jégkorongozott az elnök. Egy beteg ember tudna jégkorongozni?” – közölte Dmitrij Peszkov.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn az NBC News-nak adott interjújában elmondta, hogy az orosz elnök jól van, a hétvégén még sportolni is volt. A szóvivő nevetségesnek nevezte azokat a híreszteléseket, amelyek az elnök halálos betegségéről szólnak.

Putyin és a jégkorong 

„Egy dolgot elárulhatok, tegnap délután jégkorongozott az elnök. Egy beteg ember tudna jégkorongozni?” – mondta Dmitrij Peszkov.  Az ukrajnai háború február végi kitörése óta szinte nem telik el úgy nap, hogy egy politikus, vagy egy hírportál

ne hozná fel, hogy az orosz elnöknek valamilyen titokzatos betegsége lenne.

Sokan szokták elemezni Putyin megjelenéseit a nyilvánosság előtt. Fel szokták hozni, hogy néhány felvételen úgy tűnik, mintha kicsit sántítana, de volt aki azt vélte látni, hogy a megbeszéléseken mintha az asztalát szorítaná meg a kezével, és fájdalmai lennének. Voltak, akik úgy látták, az elnök néha megremeg, és akadtak olyanok is, akik puffadtnak vélték az arcát, ami szteroid vagy botox használat jele is lehet.

„Nevetséges találgatások”

Peszkov hétfőn kijelentette, hogy minden ilyen találgatás nevetséges, és

határozottan cáfolta, hogy az elnöknek halálos betegsége lenne.

Hozzátette: az elnök nemrég hosszú beszédet intézett a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon, ami szerinte biztosan nem ment volna egy valóban súlyos beteg embernek.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató