2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Ben Stiller: Zelenszkij a hősöm

Ben Stiller az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) jószolgálati nagyköveteként Ukrajnába látogatott és beszélt az útról a BBC-nek.



Elmondta, ez volt az első alkalom, hogy konfliktusövezetbe utazott. „Nagyon furcsa, mert amikor az ország nyugati részébe beléptünk, nem éreztük, hogy háború lenne, kivéve az éjszakai kijárási tilalmat, ami miatt nagyon csendes és egy kicsit hátborzongató minden”.

Lvivben úgy tűnik, hogy az emberek igyekeznek visszatérni a normális élethez, azonban ahogy egyre közelebb kerülsz Kijevhez, és az ország keleti részébe, látod az úttorlaszokat, majd a pusztítást – tette hozzá.

Kijevről azt mondta, az emberek igyekeznek a lehető legnormálisabban intézni a dolgukat, például elmennek vacsorázni, azonban tudják, a háború visszatérhet.

"Az különösen megérintett, hogy olyan emberek, mint te, vagy én, olyan körülmények közé kerültek, ami teljesen kívül esik az irányításukon" – folytatta. És senki sem akar elmenekülni az otthonából, senki sem akar kimenni a világba, hogy újrakezdje – mondta.

A színész azt is elmondta, hogy olyan anyákról hallott, akik a háború elején, a bombázások és rakétatámadások kezdetén arra kényszerültek, hogy családjukkal együtt elhagyják otthonukat. Az ember, ha megpróbálja beleképzelni magát ebbe a helyzetbe, arra gondol: Mi történne, ha rakéta süvítene a lakásom mellett?

Ben Stiller találkozott Volodimir Zelenszkij elnökkel is, utána arról beszélt:

a hősének tekinti Zelenszkijt.

A Twitteren arról is írt: sokkal több figyelmet kell fordítania mindenkinek a humanitárius helyzetre. Szolidaritást vállal mindenkivel, aki kénytelen elmenekülni Ukrajnából – tette hozzá.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató