2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Oroszország nem tudja garantálni, hogy az elfogott amerikaiak nem kapnak halálbüntetést

Oroszország nem tudja garantálni, hogy az Ukrajnában elfogott amerikai katonák nem számíthatnak majd halálbüntetésre – mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az NBC televíziónak adott, hétfőn sugárzott interjújában.

“Semmit sem tudok garantálni. Ez a nyomozástól függ”

– mondta arra a kérdésre, hogy tudja-e garantálni, hogy az amerikai hadifoglyok nem jutnak ugyanarra a sorsra, mint a brit Aiden Aslin és Shaun Pinner, valamint a marokkói állampolgárságú Brahim Saadoun, akiket korábban halálra ítélt egy donyecki bíróság a Donyecki Népköztársaságban.

A Daily Telegraph múlt héten számolt be arról, hogy két volt amerikai katona, Alexander Drueke és Andy Huynh Harkov közelében esett fogságba. Az amerikai külügyminisztérium június 16-án közölte, hogy kész tárgyalni Oroszországgal az ukrajnai ellenségeskedésekben részt vevő amerikai állampolgárokkal kapcsolatban. Emellett ismét határozottan azt tanácsolta az amerikaiaknak, hogy ne menjenek Ukrajnába.



Február 24-én Vlagyimir Putyin orosz elnök különleges katonai műveletet jelentett be a Donbassz köztársaságok vezetőinek segítségkérésére válaszul. A Nyugat az orosz döntést azzal torolta meg, hogy átfogó szankciókat vezetett be az ország ellen, és növelte a Kijevbe irányuló fegyverszállításokat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató