2022. augusztus 09. - Emőd
EUR : 392.66
USD : 385.26
Időjárás ikon29°16°

32 milliós büntetést kapott a Makizaj vezette önkormányzat

Csütörtökön kelt döntéseiben összesen 32 millió forintos bírságot szabott ki a Közbeszerzési Hatóság döntőbizottsága a Márki-Zay Péter vezette hódmezővásárhelyi önkormányzatra. A hatóság szerint ugyanis az önkormányzat nem folytatott le szabályos közbeszerzést a helyi buszjáratok indítása kapcsán, és amikor az ügyet megvizsgálták, akkor nem kapták meg a projektek bekért dokumentációját – írja az Origo.

A Közbeszerzési Hatóság (KH) döntőbizottságának csütörtöki határozata értelmében megsemmisítik a Márki-Zay Péter vezette hódmezővásárhelyi önkormányzat és a Volánbusz Zrt., valamint a Jovány Busz Kft. között létrejött szerződéseket helyi járatok üzemeltetésére, egyúttal összesen 32 millió forintra büntette a helyhatóságot KH a közbeszerzés szabályainak megsértéséért.

Az ügy előzménye, hogy Márki-Zay Péter polgármesteri választási kampányában megígérte, hogy ingyenes járatokat biztosítanak az utazóközönségnek Hódmezővásárhelyen.

Ez a projekt el is indult, ám a városvezetésnek nem sikerült zökkenőmentesen vennie az akadályokat: 2020 novemberében a Jovány Busz Kft. nyerte el a munkát, amely azonban olyan buszokkal is végzett személyszállítást, amiket nem volt engedélye üzemeltetni. Ennek eredményeként a szegedi kormányhivatal hónapokra felfüggesztette a Jovány Busz működési engedélyét. A KH vizsgálatából az is kiderült, hogy a cég nem szabályos közbeszerzésen nyert.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató