2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

A Le Figaro olvasói elítélték az Európai Bizottságot, amiért bevonta Ukrajnát az EU-ba

A francia lap olvasói azzal vádolták von der Leyenéket, hogy nem demokratikusak, mert bevonták Ukrajnát az EU-ba.

A Le Figaro című francia lap olvasói kommentálták az Ukrajnának és Moldovának az EU-tagjelölti státuszáról szóló hírt.

Szavazás is volt a honlapon: "Helyeseli, hogy Ukrajna és Moldova tagjelölti státuszt kapjon?"

- Az oldal felhasználóinak 53,72 százaléka nemmel válaszolt.

A hozzászólásokban sokan kifejtették álláspontjukat, megjegyezve, hogy az EB antidemokratikusan jár el, nem konzultál a saját lakosságával olyan fontos döntések meghozatalakor, mint például a terjeszkedés.

Az alábbi kommenteket lehet olvasni, amit a RIA Novosztyi szemlézett.

"De minek a közvélemény-kutatás? Még ha a franciák többsége ellenez is valamit, az állam, mint egy gőzhenger, folytatja az általa kijelölt utat! Az egyetlen demokratikus út, a demokrácia lényege a népszavazás! Mióta nem kérdezik meg a népet ilyen módon?" - írta az egyik hozzászóló.

"Akárcsak az európai alkotmányról szóló népszavazásnál, itt is azt tesznek, amit akarnak, függetlenül a franciák (és más népek) többségének véleményétől" - háborodott fel prof1.

"Ez nagyon vicces. Folyamatosan azt halljuk a rádióban, hogy "Ukrajna tagjelölt, igen, de ahhoz, hogy tag lehessen, előbb ezt és ezt kell megoldania, és a (szinte suttogva emlegetett) korrupció problémáját is". Röviden, normális időkben nem választották volna ki. És talán még tíz év múlva sem... De ők annyira örülnek, hogy Putyint bosszantják, az EU pedig annyira örül, hogy az ukránbarát közvélemény kedvében járhat" - írta Alvin Karpis001.

"Ez a brüsszeli terv azt mutatja, hogy Európa szolgaian aláveti magát az amerikai-NATO előírásoknak... Minél tovább tart ez, annál nagyobb lesz a szakadék az európai népek és a Brüsszel által létrehozott amerikai kondomínium között" - véli JOEL VELASQUE.

"Amikor ez a túlzott lelkesedés alábbhagy, és az európaiak szembesülnek a valósággal, ezzel a két jelölttel, végtelen vitákkal, országokkal, amelyek alapvetően ellenzik, és másokkal, amelyek támogatják, akár az ő kárukra is, akkor végre látni fogjuk a túl gyorsan tett ígéret kárát" - összegezte Dany L..

Egy nappal korábban az EU állam- és kormányfői brüsszeli csúcstalálkozójukon jóváhagyták, hogy Ukrajna és Moldova tagjelölt státuszt kapjon az Unióhoz való csatlakozáshoz. A jelenlévők azt is kijelentették, hogy készek megadni Grúziának a tagjelölti státuszt, amint bizonyos feltételek teljesülnek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató