2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Milák Kristóf világbajnok a 100 méteres pillangóban is

A világcsúccsal megnyert 200 méter pillangó után a rövidebb, 100 méteres távon is aranyérmes lett Milák Kristóf a budapesti úszó-világbajnokságon.

Miláknak ez a gyengébbik száma. A 100 méter pillangó Caeleb Dressel felségterülete, az amerikai nyert a 2017-es budapesti és a 2019-es kvangdzsui világbajnokságon (előbbin Milák második, utóbbin negyedik lett) és a tavalyi tokiói olimpián is övé lett az arany, ahol nagy csatában, világcsúcsot úszva előzte meg a magyart.

A budapesti vébé talán legnagyobb összecsapása lett volna, de kettejük meccse most elmaradt. Dressel az 50 méter pillangót még megnyerte, aztán egészségügyi okok miatt visszalépett a világbajnokságtól.

Milák azt mondta, a középdöntő után, hogy „az idén többet készültem a százra, mint korábban bármikor, sokkal több ezzel kapcsolatos feladat volt az edzéseken, de még mindig nem érzem teljesen a magaménak ezt a számot, hiszen például teljesen más technikát igényel, mint a kétszáz”.

Az ideje egyébként évről évre javult, a tavalyi olimpián úszott először ötven másodperc alatt 100 pillangón, az akkori 49,68-as eredménye új egyéni, magyar és Európa-rekord lett. Most is az 50 másodperc alatti időt célozta meg.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató