2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

A férfi pólóválogatott Grúzia legyőzése után csoportelsőként folytatja a világbajnokságot

A magyar férfi válogatott hozta a kötelezőt, és ha nehezen is indult be Grúzia (Georgia) ellen, végül biztosan, 18-14-re nyert, és ezzel megnyerte a csoportját a budapesti vizes világbajnokságon.

Märcz Tamás csapata eddig két mérkőzést játszott a világbajnokságon, az első meccsen Montenegrót győzte le, majd Brazíliát nagy különbséggel verte. A papírforma az öt honosított játékossal felálló Grúzia ellen is kötelező győzelmet ígért, de a kapitány azért keményebb meccsre számított, mint Brazília ellen. A két válogatott eddig csak kétszer játszott egymással világversenyen, és 2018-ban mindkétszer a magyarok nyertek.

Az első negyedben a grúzok rendkívül magabiztosan játszottak, Borisz Vapenszki lőtte az első gólt, és sokáig nem is volt erre magyar válasz, három támadás gól nélkül futott végig. Ráadásul a magyar alapkapus, Vogel gyorsan a medence partján találta magát, kapott egyet a szemére, és ápolást kellett kérnie. Helyére Lévai állt be. Az első hazai gólt Pohl Zoltán szerezte, a kapufa közeléből húzta be a labdát. Fabio Baraldi egy röplabdát idéző megoldással válaszolt, majd 3-1-re mentek a grúzok. A magyarok önbizalmat Manhercz hozta meg, gyors duplájával jött össze az egyenlítés. Majd a védekezés is feljavult, Lévai fogott lövést, aztán Angyal is jó ütemben halászott le egy labdát a levegőből.

A második negyed elején Vámos lőtt egy gólt, így Magyarország először vezetett a meccsen, és egyre inkább diktálni kezdte a tempót. Öt-ötig még tartották magukat a grúzok, de ezután látványos játékkal elhúzott Märcz csapata. Zalánki kétszer is megvillant, Mezei centerből húzott be egy labdát, majd Varga Dénes büntetője zárta le a negyedet, 10-6-ról folytatódhatott a meccs.

A harmadik negyedben is egymást érték a kiállítások, és feltűnően sok lövés érkezett mindkét kapura. Vámosék diktálták továbbra is a tempót, majd Varga Dénes tüzelte fel a nézőket úgy, hogy gólt sem szerzett. A játékos egy az egyben tört volna kapura, alaposan megtáncoltatta a rá kilépő védőt, majd a kapust is kicsalta. Végül félig elsüllyedve egy ejtéssel próbálkozott, ami a kapufára ment. A grúzokat nem lehetett olyan könnyel felőrölni, látványos átlövésgólokat szereztek, és 11-9-re felzárkóztak. A hazaiak megint szép kombinációs játékot húztak elő, gyorsan érkeztek a passzok, így a negyed végére háromgólos lett az előny (13-11).

A negyedik negyedben Zalánki szerezte az első gólt, majd Manhercz is megvillant, a blokkoló védőket átverve zúdított egy lövést a kapuba. Ugyan ötgólos is volt a különbség (16-11), de a grúzok nem adták fel, ahonnan tudtak lőttek, így nem lett különösebben nagy különbségű magyar győzelem.

Ez persze nem igazán számított, hiszen a válogatott veretlenül nyerte csoportját, és egyből a legjobb nyolc közé került. Legközelebb szerdán játszik a csapat, a négy közé az Olaszország-Ausztrália-meccs győztesét kéne majd vernie.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató