2022. augusztus 09. - Emőd
EUR : 392.66
USD : 385.26
Időjárás ikon29°16°

Lövöldöztek Oslóban, két ember meghalt, 14 ember megsebesült

Két ember meghalt, 14 pedig megsebesült – néhányan súlyosan –, a norvég főváros, Oslo központjában, ahol egy éjszakai klubban és a közeli utcákban lövöldöztek. Helyi idő szerint éjjel egy körül történt lövöldözés három helyen is: egy melegbárban, egy jazzklubban és egy gyorsétterem közelében.

Egy gyanúsítottat letartóztattak, két fegyvert pedig lefoglaltak. A rendőrség egyelőre nem közölte, hogy a támadónak mi lehetett az indítéka, csak annyit mondtak, hogy ő lehetett az egyedüli elkövető.

Egy szemtanú a melegbárból egy helyi lapnak azt mondta, hogy őt a lövöldözés közben egy üvegszilánk találta csak el. Elmondása szerint egyre több és több lövést hallott, ezért egy belsőbb terembe indult, ahova megpróbált minél több embert magával vinni. Azt mondta, hogy a helyen nagyon hamar pánik tört ki

Egy nő a Verdens Gang című lapnak azt mondta, szerinte a fegyveres pontosan célzott, ő egy mozdulatlan, véres embert látott a földön feküdni, egy másik szemtanú pedig arról számolt be, hogy nagyon sok embert látott a földön fejsérülésekkel.

Emilie Enger Mehl norvég igazságügyi miniszter azt mondta, a történtek megrázták az országot országot. Úgy fogalmazott, hogy „Norvégia a bizalom közössége, ahol mindenkinek biztonságban kellene éreznie magát szombat éjjel”. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató