2022. augusztus 15. - Mária
EUR : 393.04
USD : 381.48
Időjárás ikon32°19°

Az európaiakat nem érdekli Ukrajna mekkora területeket veszít, békét akarnak

Az európaiak a békét sürgetik, még akkor is, ha ez Ukrajna számára területi veszteségekkel járna – hívta fel a figyelmet a European Council of Foreign Relations (ECFR) nemzetközi think tank közvélemény-kutatás eredményére hivatalos közösségi oldalán a magyar miniszterelnök politikai igazgatója.

Orbán Balázs Facebook-bejegyzésében rámutatott, hogy a tíz európai országra kiterjedő kutatás azt találta, hogy míg az európaiak több mint harmada a békét sürgeti, csupán egyötödük helyezi Oroszország mindenáron való szankcionálását az előtérbe.

A kutatásból az is kiderül, hogy a háborúval kapcsolatban az európaiak ugyanannyira aggódnak a megélhetési költségek drasztikus emelkedése miatt, mint amiatt, hogy Oroszország atomfegyverek bevetésére készül

–részletezte a friss kutatás eredményeit Orbán Balázs, aki szerint ez nem meglepő, hiszen a háború és a szankciók együttes hatása már így is súlyos terheket rótt az európai háztartásokra, egy esetleges gázembargó bevezetése pedig az árak további emelkedéshez vezetne.

Éppen ezért a béke pártján állók és a szankciókat szorgalmazók többsége is egyetért abban, hogy az Európai Unió a háborúból vesztesként fog kikerülni

–mutatott rá a politikai igazgató.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató