2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A Parizeres kétmillióval tömi a Mamuszost a parlamenti frakció pénzéből

A Metropol értesülése szerint a Jobbik frakciószabályzatának teljes átalakítását készíti elő a Jobbik bukott elnöke. Már meg is született az erről szóló tervezet, ami teljhatalommal ruházza fel őt. Jakab, miközben a szexbotrányba keveredett Földi István elnökjelöltségét támogatva lényegében visszatérésre készül, a parlamenti frakció pénzügyi kereteit is teljes egészében meg akarja szerezni – olvasható az oldalon.

Az új szabályzat szerint a parlamenti képviselők pénzügyi keretei, az alkalmazottak bére felett ezután egy személyben Jakab Péter rendelkezik majd. Jakab ezzel évente hatszáz millió forintról dönthet majd. A Metropol forrásai szerint a frakciószabályzat átalakítása elsősorban azért sürgős neki, mert Jakab kétmilliós fizetést akar kiszakítani ebből a keretből leváltott kabinetfőnöke, Molnár Enikő számára – aki a kabinetfőnökség elvesztésével nyilvánvalóan eddigi pénzét is kénytelen nélkülözni.

Emellett számos területen teljhatalmat akar a frakció irányításában a lemondásra kényszerült pártelnök, aki feltehetően a képviselőcsoport feletti uralom bebiztosítására törekszik. Az új szervezeti és működési szabályzat szerint már nem lehetne őt egyszerű többséggel elmozdítani, ehhez a képviselők kétharmadára lesz majd szükség.

Az új frakciószabályzat szerint minden pénz fölött Jakab Péter rendelkezik majd, egy statisztaszerepre kényszerülő „frakcióelnökség” élén. Azt foglalkoztat és attól válik meg, akitől csak akar, övé a döntési jog a képviselők minden alkalmazottakra, szakértőkre fordítható kerete felett. Így nyílik lehetősége arra is, hogy élettársának megadhassa a nettó kétmilliós fizetést – írja a Metropol.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató