2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Jakab: Még egy szót se szóltam, de már fújoltak a Fidesz agymosott képviselői

Jakab a Facebookon üzent, miután a Parlamentben az azonnali kérdések órájában provokálta a miniszterelnököt.

Ezt írta a közösségi oldalon:

„Még egy szót se szóltam, de már fújoltak a Fidesz agymosott képviselői.

Amíg így fogadnak a döbrögik, tudom, jó oldalon állok. A nép pártján!”

 

Jakab Péter, a Jobbik lemondott elnöke (aki frakciótársával, Z. Kárpát Dániellel közösen nyújtotta be azonnali kérdését) azt kérdezte a miniszterelnöktől: azt üzente a munkavállalóknak, ha jó valamiben, kérje meg az árát.

A jobbikos politikus már a parlamentbe érkezése előtt posztolt: „Úton. Van némi mondandóm a miniszterelnöknek” - írta ki a Facebook-oldalára.

Az azonnali kérdésében Jakab azt szegezte a miniszterelnöknek, hogy “elszabadultak az árak”, de ő megemelte a fizetését a duplájára, viszont a melósok, tanárok és mások fizetésemelést sem kaptak, “de már ígéretet sem” - utalt Pintér Sándorra. Matolcsy György nyugdíjkorhatáremelési tervét is szóba hozta.

Orbán Viktor erre azt mondta,

“ezeket már mind hallottuk, de ami izgalmasabb, az emberek is hallották”, ezért “önöket rendszeresen elfenekelik”

- fogalmazott.

Ami a miniszterelnöki fizetést illeti, azt a parlament határozza meg, ez megtisztelő a számára, őt a sor végére hagyták, de kivárta a sorát - mondta a miniszterelnök, megjegyezve: a képviselők fizetését az övé előtt rendezték.

Jakab szóvá tette, hogy a magyar emberekkel elhitették, képesek minden válságot legyőzni. De bezuhant a forint, 404 forint egy euró. Engedjék el az alapvető élelmiszer-áfát - követelte a képviselő.

A miniszterelnök minderre azzal reagált a jobbikos politikusnak: milyen jó, hogy az előző évek során kimentette a kormány a családokat a devizaadósságból.

A kormánynak az infláció és az áremelkedések megfékezését illetően a nincs szégyenkeznivalója - jelentette ki Orbán Viktor. Az árszabályozás, az ársapka működik, nem káosz van, remélik, hogy rendeződik a helyzet. De ha nem ez lesz, akkor majd a rendelkezésükre álló eszközzel megoldják a helyzetet - mondta Orbán Viktor. 

Videón 6:50-nél:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató