2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Bolond ukránok kipakoltak pár vasdarabot egy kinyomtatott rakétára: "azzal lőtték a plázát az oroszok"

Az ukrán hadsereg megmutatta a kremencsuki bevásárlóközpontba csapódó "egyik rakéta maradványait".

Az ukrán hadsereg tagjai kedd délután nyugati újságírónak megmutatták a kremencsuki bevásárlóközpont romjai közül előkotort rakétamaradványokat, melyek állítólag egy orosz X-22-es repülőről indítható nagy hatótávolságú rakéta részeit képezték.

Ukrajna szerint a rakétát Oroszországból felszálló, orosz légtérben (az ukrán határhoz közeli Kurszk térségében) tartózkodó Tu-22-es stratégiai bombázóról indították.

A tárgyi bizonyítékokat (melyek valódiságáról természetesen innen Budapestről nem tudunk meggyőződni) arra az orosz állításra válaszul mutatta be Ukrajna, hogy Oroszország valójában egy fegyverraktárra mért precíziós csapást, és az ott tárolt nyugati lőszer robbanása okozta a tüzet használaton kívül lévő kremencsuki bevásárlóközpontban.

A 210 ezres közép-ukrajnai Kremencsukot hétfőn támadták az oroszok. Volodomir Zelenszkij ukrán elnök korábban azt mondta, az épületben (A rég bezárt plázában) "több mint ezer civil tartózkodott" a támadás pillanatában. A mentési munkálatok kedden is zajlanak, eddig 18 áldozatról érkezett megerősítés. A világ vezető gazdaságait tömörítő G7-országok egy közös nyilatkozatban háborús bűncselekménynek nevezték a támadást.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató