2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Jeszenszky Zsolt portálunk mellett: attól senki nem lesz Putyin-bérenc, ha az igazságot keresi

Tele vannak a hírek a Kremencsuk városában szétlőtt bevásárlóközponttal, amit orosz rakéta talált el, és hitelesnek tűnő ukrán források szerint 18 ember életét vesztette. (Azért csak "tűnő", mert a propagandát már itt is azonnal láthattuk működés közben: Zelenszkij elnök egyből 1000 áldozatról beszélt.) De ha csak egy áldozat van, természetesen az is sok, és tragikus.
De ettől még létezik a valóság - amivel a nyugati média hónapok óta hadilábon áll. Pontosabban szándékosan tagad és ferdít.

A mostani híradások a rakétatámadás szörnyűségéről, az ártatlan civil áldozatokról szólnak, hatalmas együttérzést keltve az ukránok iránt és gyűlöletet az oroszok, különösen az ördögi Putyin ellen. És ez jogos is lenne - minden rendes embernek ez a természetes reakciója. A valódi ördög azonban ismét a részletekben rejlik.
A szívszorító előtte-után fotók már eleve gyanúsak; nem lehet tudni ugyanis, hogy valójában mikor készültek azok a képek, amelyeken az Amsztor bevásárlóközpont épülete előtt még autók állnak, zajlik az élet, stb.

Ami még beszédesebb, és erről azért elvétve olvashatunk itt-ott, még ha nem is a fősodratú médiában, hanem alternatív, az igazságot valóban kereső oldalakon, hogy az Amsztortól 90 méterre található a Kredmas nevű járműjavító üzem, ahol az ukrán haderő megrongálódott eszközeit javítják. Egyértelmű katonai célpont. És vélhetően az elsődleges találat ezt az épületet érte, itt történt a robbanás, aminek a tüze aztán átterjed a szomszédos bevásárlóközpontra, ahonnan újabb, kisebb robbanásokat lehetett hallani (ahogy lángra kaptak az épület újabb részei).
De itt jön a legérdekesebb fordulat: a Google Maps tanúsága szerint a bevásárlóközpont "végleg bezárt". Persze, ez nem egy CIA-jelentés, de a Google elég megbízható forrás szokott lenni ilyen kérdésekben - elvégre az üzlet az üzlet.

Legalábbis kedd reggel még ezt mutatta a Google Maps. 11 órakor azonban már a "nyitva" jelenik meg, de először egy pillanatra még a "végleg bezárt", majd pedig felülíródik... Vicces nem? Bezárt a bolt, aztán most, hogy lebombázták, gyorsan kinyitott...

Érdekes, ugye? Csak nem a Google is részese a nyugati manipulációs gépezetnek??? Dehogynem.

Elég egyértelműnek tűnik a dolog. Ahogy március végén az Erdélyben "felgyújtott" szavazólapokról szóló Telex-cikknél is látszott, hogy az már februárban korábban megszületett, majd gyorsan ráraktak egy hibaablakot a telexesek, hogy eltakarja, és ne látszódjon, hogy előre kitervelt, jól kitalált sztori az egész. És ahogy korábban a kijevi Retroville bevásárlóközpontról is kiderült, hogy lőszerraktárat alakított ki benne az ukrán hadsereg, és ezért bombázták le az oroszok, úgy itt, a kremencsuki Amsztorban is pontosan ez lehetett a helyzet. Most pedig megy a nyomok eltüntetése és a nyugati tömegek érzékenyítése, manipulálása.

És nem, mielőtt az agymosott, ukrán-rajongó, zászlós-profilképes, egybites fröcsögők kórusban rákezdenének a szokásos mantrára... a valóság keresése és kimondása nem jelent oroszbarátságot. Ha valaki nem nyeli be az amerikai-ukrán médiamanipulácót, attól még nem lesz Putyin-bérenc. Hanem csak értelmesen gondolkodó, az igazságot kereső, semelyik oldal propagandájának bedőlni nem akaró ember. Sem az orosznak, sem az ukránnak. Sem a keletinek, sem a nyugatinak. Merthogy ez továbbra sem a mi háborúnk, nem drukkolunk senkinek. Csak a békének.
Viszont bevásárlóközpontpokba, iskolákba, kórházakba telepített fegyverraktárak és tüzérségi állások nem a béke felé vezetnek - ahogy az izraeli-palesztin konfliktusban, úgy az orosz-ukránban sem.- írta Jeszenszky Zsolt a friss posztjában.

 

Portálunk hivatalos Facebook-oldalán kettő napja az alábbiakat tettük közzé:

Nincsen üveggömbünk, de ismerjük a képmutató médiát. Ezért leírjuk mire kell készülni.

Négy hónapig azt hallgattuk, gyengék az oroszok, jöttek az álhírek és senkinek semmi baja nem lett ebből. Putyin meghalt. Kétszer már. Nincs rakétájuk. Fegyver kell az ukránoknak, hiszen támadnak. Békéről szó nem lehet. Pénz és fegyver. Ez volt eddig. Mostantól mindenki arra készüljön, hogy azok akik ezt tolták az arcunkba, fordulni fognak. Hamarosan csak arról fognak írni, milyen kegyetlenek az oroszok, mennyien haltak meg. Miközben ezek azt írták, hogy a fél orosz hadsereg halott. De! Ahogy zárul az orosz olló, kizárólag ilyen cikkek várhatóak. Ezzel próbálják majd leplezni azt a háborús bűnös propagandát ami miatt elkezdődött ez az eszetlen ukrán támogatás. És itt a háborúra gondolunk. Ezeknek az újságíróknak a tollaik véresek, ártatlan emberek vérével írják hazug cikkeiket. Ezt próbálják hamarosan leplezni.

 

És itt a ma reggeli posztunk:

Kettő napja ide írtuk ki. Mindenki készüljön, jön az érzékenyítés. És láss csodát. Tegnap az oroszok lerakétáztak egy plázát. Ma már minden erről szól, jönnek a világ vezetői és sikítanak. Mi erről a hírről be sem számoltunk. De rengeteg videót megnéztünk. Érdekes, hogy a pláza parkolójában alig van autó viszont sok katona van a pláza környékén. És most megszólaltak az oroszok. Ismét egy plázát használtak arra, hogy fegyverközponttá alakították, tele rakétákkal, fegyverekkel. Az oroszok meg adtak nekik. Erre elkezdenek sírni. Senki ne hatódjon meg az ukrán propagandán ismét figyelmeztetünk.

(Állításainkat ezekben a percekben támasztotta alá Georg Spöttle a Hír TV-n)

 

 

 

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató