2024. július 18. - Frigyes
EUR : 391.4
USD : 359.05
Időjárás ikon37°22°

Megölték Ukrajnában az orosz katonák brutális meggyilkolásában részt vevő grúz zsoldosokat

Ukrajnában megölték az orosz katonák brutális kínzásában és meggyilkolásában részt vevő grúz zsoldosokat – jelentette hétfőn az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva a RIA Novosztyi.Közölték, hogy az orosz egységek előző nap a Luganszki Népköztársaságban lévő liszicsanszki olajfinomítótól három kilométerre zajló harcok során felszámoltak két, összesen 14 külföldiből álló szabotázs- és felderítő csoportot.

 “AZ ELSŐ CSOPORT “NEMZETKÖZI” VOLT, ÉS KÜLÖNBÖZŐ EURÓPAI ÁLLAMOK POLGÁRAIBÓL ÁLLT. A MÁSODIKBAN CSAK GRÚZIAI ZSOLDOSOK VOLTAK, AKIK AZ ÚGYNEVEZETT “GRÚZ LÉGIÓ” RÉSZÉT KÉPEZTÉK” – KÖZÖLTE A MINISZTÉRIUM.


Hangsúlyozták, hogy elsősorban bűnözők harcolnak e banditaalakulat soraiban.

A megölt fegyveresek részt vettek “orosz katonák brutális megkínzásában és meggyilkolásában Kijev közelében idén márciusban”.

“Az orosz védelmi minisztériumnak információi vannak minden olyan zsoldosról, aki részt vett katonáink bántalmazásában és meggyilkolásában. Megtaláltuk és megbüntettük őket” – közölték.

Április közepén az ukrán Verhovna Rada parlamenti képviselője, Olekszij Honcsarenko videoüzenetet rögzített Giorgi Baramidze volt grúz parlamenti alelnökkel, aki azt mondta, hogy Grúziából mintegy 400 zsoldos érkezett Ukrajnába.

Az orosz Nyomozó Bizottság a maga részéről azt közölte, hogy az ügynökség azonosította a “grúz légió” minden tagját.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató