2022. augusztus 19. - Huba
EUR : 406.92
USD : 400.08
Időjárás ikon37°22°

Csintalan rottyon: Orbán egy városállamot akar csinálni és lesz ez még rosszabb is

Az újságíró állítja, ma Magyarországon a múlt építése zajlik, hogy egy autoriter, dinasztikus hatalom jöhessen létre, „még ha a hierarchiát a félelem is tartja össze.”

Csintalan Sándor újságíró és Sebes György a Klikk TV Mélyvíz című műsorában beszélgettek. A Hírklikk leírása szerint olyan kérdések merültek fel, minthogy „»a múltat végképp eltörölni« helyett a középpontba lehet-e állítani a múltat?” 

„Rám Budapest – bár nagyon szeretem, de – depresszív hatással van. A hírek eljutnak az erdőbe is, ahol most élek. A hangulatok nem érintenek annyira. Könnyebb a lényeget a lényegtelentől elválasztani” – fogalmazott Csintalan.

Arra a kérdésre, hogy miként ítéli meg a vármegyei, főispáni titulusok tervezett kormányzati bevezetéséről szóló ötletet, Csintalan tömör válasszal jellemezte mindezt: „a jövőnk a múlt”.

Állítja,

ma Magyarországon, a XXI. században a múlt építése zajlik, hogy egy autoriter, dinasztikus hatalom jöhessen létre, 

„még ha a hierarchiát a félelem is tartja össze.” Ennek jelmező példájának tartja azt, ami a „NER médiabirodalmában” zajlik, hogy folyamatosan „rugdossák ki az embereket. Ezek a klasszikus diktatúrák módszerei”.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató