2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

ATV: négynapos strandolás félmillió forint - 6 ezer a belépő, 95 ezres szobaár

Az ország népszerű fürdőhelyein a belföldi vendégek leginkább 3-4 éjszakára érkeznek pihenni. Ezekért – a minőségtől függően – 50 ezer forinttól akár félmillió forintig kell fizetni. Az ár a legtöbb helyen a reggelit vagy jó esetben a félpanziós ellátást is tartalmazza, a fürdőbelépő viszont újabb költség: Hévízen például egy négy tagú család 22 ezer forintért tud egész napos belépőt váltani. Az ATV Híradójának riportja.

Folyamatosan érkeztek a vendégek a hévízi tófürdőre, pedig egy egésznapos felnőtt belépőért 6500 forintot kérnek. Ha gyerekekkel érkezik a család, van kedvezmény: két iskolás esetén a felnőtteknek 6-6, míg a gyerekeknek 5-5 ezer forintot kell fizetniük, tehát összesen 22 ezerért léphetnek be a fürdőbe. 

A hévízi turisztikai egyesület elnöke szerint egy 4 fős család 45-50 ezer forintért kaphat szállást éjszakánként magánháznál, ha minimum 3 napra foglalnak.

„Ha picit magasabbak az igények, vagy más színvonalat szeretnének, akkor a panziók vagy a kisebb szálláshelyek is rendelkezésre állnak. Itt a 65 ezer és 70 ezer forint közötti ár egy nagyon korrekt árnak számít”

 – vázolta Miklós Beatrix.

Ha valaki igazi luxus körülményeket kíván, akkor mélyen a zsebébe kell nyúlnia a főszezonban.

„A július közepétől augusztus közepéig terjedő főszezoni kiemelt időszak, amikor már csak magasabb kategóriás szobákkal rendelkezünk. Ilyenkor egy lakosztály sok esetben csak 159 ezer forint/éjszaka/két fős áron vehető igénybe” – hangzott el a Hotel Europa Fit vezérigazgató-helyettesétől, Molnár Ágnestől.

Hajdúszoboszlón a strandra egy felnőtt 3600, míg egy gyerek 3100 forintért tud belépőt váltani. Egy négy fős család akár már 30 ezer forintért is talál szállást éjszakánként, de itt is függ a szállás ára a minőségtől.

„Januárban foglaltam le a szállást. Teljesen normális. Öt éjszakára, fél panzióval, apartmanban fizetünk olyan 400 ezer forint körülit, de teljesen jó az étkezés, és ingyen belépő van a strandra” – osztotta meg Híradónkkal egy nyaraló.

Van olyan szálloda is, ahol a szobák felszereltségétől függ, hogy mennyit kell fizetni.

„Áraink éjszakára lebontva, 75-95 ezer forint között mozognak félpanziós ellátással” 

– mondta Földesi-Berezvai Dóra, a Silver Hotel értékesítési referense.

Debrecen legújabb élményfürdőjébe, az aquaticumba 14500 forintét léphet be egy 4 fős család.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató