2022. augusztus 20. - István
EUR : 406.85
USD : 403.26
Időjárás ikon25°19°

Gyalázat: Vácon az ellenzék kivégezte az egykori bajnokcsapatot - megszűnik a Vác

A jelenleg a harmadosztályban szereplő váci futballcsapat arról tájékoztatott hivatalos honlapján, hogy ugyan a múlt héten elfogadta a magyar szövetség (MLSZ) a nevezésüket a következő szezonra, mégsem vállalják az NB III.-ban való részvételt. A városban így is lesz harmadosztályú foci, mert a Nógrád megyei első osztályból feljutó Bánk Dalnoki Akadémia ott játssza a meccseit.

A klubnál a finanszírozási lehetőségek beszűkülésével indokolták a visszalépést. Azt is közölték, hogy sem cégek, sem az önkormányzat nem tudta segíteni a klub szándékait, ezért kényszerültek a drasztikus döntésre.

Ez nem meglepő, portálunk is többször foglalkozott Váccal, ahol ellenzéki hulladék garázdálkodnak és pusztítják le a várost. Mivel gyűlölik a sportot, csak idő kérdése volt, hogy az egykoron bajnok csapat történelmét, mikor dobják a szemétdombra. 

A Vác a legnagyobb sikerét 1994-ben érte el, amikor a Kispestet és a Békéscsabát megelőzve bajnok lett, és a Bajnokok Ligájában a francia PSG-vel szemben játszott selejtezőt, és kettős vereséget szenvedett (0–3 és 1–2).

Emlékeztetőül a franciákkal szemben kiálló csapat: Koszta – Nagy T., Aczél, Kasza – Puglits, Zvara, Nyilas, Aranyos, Romanek – Füle, Szedlacsek. (A franciák legnagyobb sztárja akkor a brazil Raí volt.)

A Vác a 90-es években többször szerepelt a nemzetközi kupákban Csank János irányításával, a Benficával is találkozott 1992-ben, igaz, akkor is kettős vereséggel búcsúzott (kint 5-1, itthon 0-1), de Szedlacsek egy szép átemelős gólt rúgott a régi Luz stadionban. A videón 2:30-nál a jelenet.

A portugálokkal amúgy az UEFA-kupa második körében találkoztak, miután a holland Groningent elbúcsúztatták. A klubnak ez az egyetlen megnyert nemzetközi kupapárharca volt. A Vác szakmai igazgatója most a sikerkorszak edzője, Csank János volt. Az előző szezon végén, május 28-án, az utolsó helyezett Gerjenben 2-0-ra nyertek, és a tizenhatodik helyen zártak.

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató