2022. augusztus 19. - Huba
EUR : 406.92
USD : 400.08
Időjárás ikon37°22°

Önálló határőrséget, haderőreformot és a hadiipar erősítését sürgeti a Mi Hazánk

A hazai hadiipar állami részvétellel induló fejlesztését sürgette csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, parlamenti frakcióvezetője.

Arról beszélt: a kutatás-fejlesztés területéről indulva élesztenék fel a hazai hadiipart. Hozzátette, kívánatos volna, ha "a Fidesz változtatna azon a nagyon régi gyakorlatán, hogy állandóan németországi gyökerű multinacionális, globális nagyvállalatokkal képzel csak mindenféle gazdaságfejlesztést", és a kormány létrehozna hadiipar fellendítését szolgáló cégeket, kutatóközpontokat.

Toroczkai László szerint mindez egyszerre fejlesztené az ország védelmi képességeit, és jelentene kiváló üzleti lehetőséget. A Mi Hazánk elnöke, frakcióvezetője megismételte pártja azon követelését, hogy hozzanak létre a rendőrségtől szervezetileg független, jól megfizetett határőrséget.

Közölte: ennek működése számításaik szerint finanszírozható volna az általuk bevezetni javasolt, a multinacionális informatikai óriásokra kivetendő digitális adóból, amely - úgy számolják - évi 372 milliárd forinttal növelné a magyar költségvetés bevételeit.

MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató