2024. május 27. - Hella
EUR : 385.56
USD : 356.18
Időjárás ikon27°15°

Mi Hazánk: Hány halott kell még, hogy Pintér Sándor és szerb kollégája végre lépjen?

Hány halott kell még, hogy Pintér Sándor és szerb kollégája végre lépjen?
 
Már májusban, parlamenti felszólalásom során felhívtam a figyelmét a Belügyminisztérium vezetőinek arra, hogy a magyar-szerb határon jó ideje háborús állapotok uralkodnak. Gépkarabélyokkal, puskákkal, pisztolyokkal felszerelkezett, többnyire pakisztáni, afgán, arab migránsokból álló bűnbandák terrorizálják a környéket. Az embercsempészettel foglalkozó, maffiaszerűen működő bűnbandák szabályosan felosztották a területet a határ mindkét oldalán. A kis létszámban a környéken tartózkodó magyar rendőrök, mezőőrök és polgárőrök közvetlen életveszélyben vannak, hiszen már több alkalommal lőfegyverrel fenyegették őket a pakisztáni, afgán és más nemzetiségű maffiacsoportok. Számos lövést is leadtak, sőt már a honvédségnek is kellett emiatt figyelmeztető lövéseket leadni. 

Bár örülünk, hogy a kormány a sürgetésünkre elkezdte a határvadász erők létrehozását, de mi nem a rendőrségen belüli, hanem önálló határőrség felállítását követeljük, amely inkább katonai jellegű felszereléssel rendelkezne. Egyúttal követeljük a jogszabályi változtatásokat, hogy ne a szerb oldalra taxiztassuk vissza a bűnözőket, hanem azonnal vegyék őrizetbe őket, és vagy itthoni munkatáborba kerüljenek a kitoloncolásuk előtt, vagy legalább Ruandáig deportáljuk őket. 


Tekintettel arra, hogy a migránsok között sokan többnyire illegális tevékenységből származó, kifejezetten sok pénzzel a zsebükben hatolnak be törvénytelenül a hazánkba, követeljük, hogy a magyar hatóságok kobozzák el a pénzüket is, amelyet a határőrség költségeire lehetne fordítani. 
Hány halott kell még, hogy Pintér Sándor és szerb kollégája végre lépjen? 

T. László, a Mi Hazánk elnöke, a párt országgyűlési frakcióvezetője 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató