2022. augusztus 09. - Emőd
EUR : 392.66
USD : 385.26
Időjárás ikon29°16°

Nyár közepe és Németország bajban: megadóztatják a gázfogyasztást

A német kormány azt tervezi, hogy adót vet ki minden gázfogyasztóra, hogy abból fedezzék a vállalatok megnövekedett importköltségeit – értesült a Reuters. A lépéssel még drágább lehet a földgáz a fogyasztók számára, cserébe a szolgáltatók vesztesége elviselhető lenne.


A Reuters által megszerzett javaslatot a jövő héten fogadhatja el a német parlament, az új adó még drágábbá tenné a földgázt minden fogyasztó számára. Ezzel az összes felhasználó fizetné a megemelkedett importköltséget, nem csak azok, akiknek a szolgáltatója ezt külön rájuk terheli.

Németország már a múlt héten életbe léptette a rendkívüli helyzetet az energiaválság réme miatt, és várhatóan a helyzet csak romlik majd, mivel július 11-én tíz napra teljesen leáll az orosz gázszállítás az Északi áramlat vezetéken karbantartás miatt. A szakértők most attól tartanak, hogy a leállás hosszabb lehet a tervezettnél, ami további emelkedést hozhat a világpiaci árakban.

Iparági becslések szerint a német szolgáltatóknak hetente egymilliárd euróba kerül a megnövekedett importárak kigazdálkodása.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató