2022. augusztus 15. - Mária
EUR : 393.04
USD : 381.48
Időjárás ikon32°19°

Nyomozást indított a rendőrség a Balaton Soundon történt baleset miatt

Súlyos koponya-, gerinc- és belső sérüléseket szenvedett az a fiatal férfi, aki csütörtökön késő este zuhant le a Balaton Soundon az óriáskerékről. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetőjének tájékoztatása szerint a fiatalt a helyszíni ellátása után azonnal sürgősségi osztályra szállították.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Batta Zsolt Iván szerint az ügyben sem szabálysértésre, sem bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel. Ugyanakkor az eset teljeskörű tisztázása érdekében a Siófoki Rendőrkapitányság ismeretlen tettessel szemben, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt rendelt el nyomozást.

A szervező Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt. közleménye szemtanúkra hivatkozva azt írja, hogy a férfi egyedül szállt be a fesztivál területén működő óriáskerék egyik gondolájába, majd menet közben átmászott a magas védőkorlát feletti keskeny résen és onnan leesett.

"Cselekedetére semmi előzetes jel nem utalt, a történtek pillanatok alatt zajlottak le, esély sem volt a baleset megakadályozására" 

- fogalmaztak.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató