2022. augusztus 15. - Mária
EUR : 393.04
USD : 381.48
Időjárás ikon32°19°

Tűzparancs van érvényben a határnál - lehet lőni a migránsokat

Migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a helyszíni beszámolók szerint több súlyos sérült van, a rendőrség, a katonaság és a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult a helyszínre.

Szerbiában jelenleg körülbelül hatezer illegális bevándorló tartózkodik. Az Afrikából és a Közel-Keletről érkező migránsok célja nem a nyugat-balkáni ország, hanem az Európai Unió, főként Németország, ám a magyar határzár miatt sokan hosszabb időre Szerbiában rekednek.

Még mindig szökésben lehet egy olyan felfegyverkezett migránsbanda, amelyik részt vett a szombat hajnali lövöldözésben, a rendőrség folyamatosan, golyóálló mellényben fésüli át az erdőt, erről az M1 tudósítója beszélt. Arról is beszámolt, hogy a feltételezések szerint

AZ AFGÁN ÉS A PAKISZTÁNI MIGRÁNSBANDA AZÉRT TÁMADT EGYMÁSRA, MERT ÁT AKARJÁK VENNI EGYMÁSTÓL AZT A TERÜLETET, AMIT AZ EMBERCSEMPÉSZEK URALNAK.

A csendőrség kutyákkal is keresi az erdőben bujkáló migránsokat, de lassan folyik a terep átvizsgálása. A sérülteket közben folyamatosan ellátják, és a szabadkai kórházba szállítják.

Az akció feltételezhetően egész nap eltart majd, közben a helyszínre utazott a szerb belügyminiszter is.

A szabadkai A Pannon RTV információi szerint

A MIGRÁNSOK A RENDŐRÖKRE IS TÜZET NYITOTTAK.

Az erdő és a környék továbbra is le van zárva, és

TŰZPARANCS VAN ÉRVÉNYBEN, AMENNYIBEN A MIGRÁNSOK A RENDŐRÖKRE LŐNÉNEK, A HATÓSÁGOK VISZONOZHATJÁK A TÜZET.(Origo)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató