2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Szép volt lányok! Ezüstérmes a női vízilabda-válogatott

Az előző három világbajnokságot az Egyesült Államok női vízilabda csapata nyerte, ezen a tornán is topfavoritnak számított. Akaratban nem lesz hiány – ezt ígérték egytől-egyig a magyar csapat tagjai a 20 órától kezdődő finálé előtt.

Első negyed: 1–2

Vályi Vanda elhozta a labdát, emberelőnyt kaptunk, de kimaradt, az amerikaiak sem jutottak el lövésig. Két és fél perc telt el a meccsből, amikor Szilágyi passzából Gurisatti Gréta két méterről a kapuba juttatta a labdát. Musselman előnyből egyenlített. A következő magyar támadást lekapcsolták, majd Rybanskát kiállították, Musselman pedig belőtte a második gólját, amivel megfordította az állást. (1-2) Magyari Alda védéseire és Keszthelyi blokkjára nagy szükség volt, hogy ennyi maradjon az eredmény az első nyolc perc végére.

Második negyed: 3–4

Vályi megint elhozta a labdát, de megint kimaradt az emberelőnyös helyzetünk. A mieink is jól védekeztek hátrányban, Keszthelyi pedig hat méterről egyenlített, a jobb alsóba vágta a labdát. Musselman a másik oldalon tarthatatlan volt, az övé volt a harmadik találat is. A következő magyar támadásnál Keszthelyi lövését kipiszkálta a jobb felsőből Johnson kapus. Gurisatti pontos pattintásával viszont nem tudott mit kezdeni a kapus, így ismét egyenlítettünk. Rybanska beforgatta a védőjét, de eltűnt a víz alatt, nem tudott lőni, a bírók viszont nem láttak szabálytalanságot, majd amikor visszaúsztak, a magyar centert állították ki. Magyari villámgyors mozdulattal hárított emberelőnyben. 39 másodperccel a félidő előtt Steffens maradt üresen, és ő közelről nem hibázott. Garda középre tartó lövése nem volt jó, így maradt a 3-4-es állás.

Harmadik negyed: 4–7

Vályi szokás szerint megszerezte a labdát a ráúszásnál, jött az emberelőny is menetrend szerint, de ez is kimaradt. Neusuhl azonban megtalálta labdájával a kapuba vezető utat, először vezetett két góllal a rivális. Szilágyi próbálta csökkenteni a hátrányt, de a lövését kitolta a jobb alsóból Johnson. Máté Zsuzsát a támadóidő vége előtt két másodperccel küldték ki a bírók, Magyari hatalmas bravúrral húzott le egy közelről érkező lövést, az ellentámadásból pedig Gurisatti szétlőtte a kapu jobb oldalát, most nem volt esélye a kapusnak. (4-5) Margeta játékvezető nem vívta ki a közönség rokonszenvét, amikor ötméterest ítélt, ráadásul Rybanskát látta szabálytalannak, aki így már nem jöhetett vissza a hátralévő 12 percre. Nagy veszteség volt ez, Musselman pedig értékesítette a büntetőt. Az előnyünknél ráadásul jól zárt az amerikai védelem. Neusuhl lövésénél nem volt szerencséje a magyar kapusnak, mert a kezéről a gólvonal mögé vánszorgott a labda. Az amerikai védelem a következő magyar előnynél is remekül blokkolt, az utolsó magyar lövés pedig a kapufán csattant.

Negyedik negyed: 7-9

Magyari remek védésével kezdődött a negyed, a rövid saroknál semlegesített egy labdát. A magyar válogatott kezdett fáradni, nem jutott el lövésig, az ellentámadásból Neusuhl a kapuba gyömöszölte a labdát. (4-8) Keszthelyi lövése fölément, Steffensét a kapufa hárította, Máté Zsuzsa közelről a jobb felsőbe varázsolta a labdát öt perccel a vége előtt, Magyari labdát fogott, Szilágyi Dorottya egy egészen extra gólt lőtt hét méterről, a kapus feje fölött vágódott a hálóba a labda. Ezek után hosszas videózás kezdődött, négy perc után örülhetett még egyszer a nézősereg a gólnak. Az amerikaiak támadása pontatlan volt, de a magyar is.

Gurisattit kiállították, az amerikai kapitány, Adam Krikorian időt kért, fontos támadás volt, de kapura sem tudtak belőle lőni, mert a magyar védelem összezárt. Garda lövése sem jutott el a kapuig, az amerikaiak mellélőttek, Magyari is előre úszott, Keszthelyi pedig 1 perc 13 másodperccel a vége előtt 7-8-ra módosította az állást. Gurisatti visszahúzta helyzetbe kerülő ellenfelét, büntetőt ítéltek, Musselman 49 másodperccel a vége előtt ezt értékesítette. (7-9) Innen már nem volt visszaút, Keszthelyi kísérlete mellément, az amerikaiak lepörgették az órát.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató