2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

DK: Orbán Viktor összeomlott

A Demokratikus Koalíció szerint mély szakadékban a teljes magyar gazdaság és saját erőből már nincs visszaút.

A totális összeomlás szele csapta meg Orbán Viktor miniszterelnököt, ezért már Brüsszelnél kuncsorog pénzért – reagált a Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnöke a csütörtöki Kormányinfón elhangzottakra. A Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt közölte, hogy előrehaladtak a tárgyalások az Európai Bizottsággal a helyreállítási alap folyósításáról, a kormány elfogadta a bizottság álláspontját.

A miniszter beszámolt arról, hogy a kormány négy fontos területen fogadta el a bizottság álláspontját.     

Molnár szerint Orbán Brüsszelnél kuncsorog pénzért

Molnár Csaba az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja, hogy Orbán Viktor 12 éves gazdaságpolitikája mára olyan összeomlásba lökte az országot, amin sem a jegybanki kamatemelések, sem

a brutális orbáni megszorítócsomag adóemelései nem segítenek”.

A 12 éve folytatott „forintgyengítő gazdaságpolitika, az ország eladósítása, és az uniós pénzek felfüggesztését eredményező kormányzati korrupció olyan mély szakadékba lökte a teljes magyar gazdaságot, ahonnan saját erőből már nincs visszaút” – állítja az EP-képviselő.     

Molnár Csaba úgy fogalmaz: a miniszterelnök belátta, hogy elvesztette az irányítást a forint és a magyar gazdaság felett, kétségbeesésében pedig annál a Brüsszelnél kuncsorog pénzért, amit egy évtizede az ellenségeként kezel.

(MTI)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató