2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Törvényben tiltaná meg szivárványos zászló középületre helyezését a Mi Hazánk

Novák Előd szerint a szivárványzászló a magyar nemzeti lobogó mellett való elhelyezése meggyalázza Magyarország zászlaját.

Törvényben tiltaná meg szivárványos zászló középületre vagy elé helyezését a Mi Hazánk Mozgalom - jelentette be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Novák Előd, a párt alelnöke, országgyűlési képviselője.

Az országgyűlési képviselő elmondta: a nap folyamán nyújtotta be a kezdeményezést, amellyel a Magyarország címerének és zászlajának használatáról szóló törvényt módosítanák, mondván, egyfelől a jelkép kitűzése »a gyerekek számára is látható propaganda«, másrészt garázdaságot valósít meg, mivel megbotránkoztat másokat. 

A politikus továbbá kijelentette:

... a közvélemény a kirívó szeméremsértésekkel, család- és közösségellenességgel azonosítja a szivárványzászló jelképeként használó mozgalmat.”

A szivárványzászló középületeink homlokzatán a magyar nemzeti lobogó mellett, azzal azonos méretben, mintegy egyenrangúként történő elhelyezése sértő és lealacsonyító módon meggyalázza Magyarország zászlaját, az elvileg kiemelt büntetőjogi védelmet élvező nemzeti jelképünket – tette hozzá Novák Előd.

(MTI)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató