2022. augusztus 20. - István
EUR : 406.85
USD : 403.26
Időjárás ikon25°19°

Orbán Viktor: Az illegális határátlépők fellépése egyre erőszakosabb, sőt, brutálisabb

Megerősíti a kormány a déli határvédelmet – jelentette be a magyar miniszterelnök.

Közösségi oldalára feltöltött videóban számolt be arról Orbán Viktor, hogy a kormányülést követően döntés született a déli határvédelem megerősítéséről. Mint fogalmazott, az élelmiszerválság miatt erősödő migrációs nyomásra számítanak, ezért a magyar kormány úgy döntött, hogy határvadász egységeket állít fel. 

Első lépésben 2200 határvadászt képezünk ki. Számukat később 4000-re növeljük majd”

– fogalmazott a kormányfő.

 

A kormány úgy döntött, hogy megerősíti Magyarország déli határait és megvédi az ott élő magyarok biztonságát, határvadász egységeket állítanak fel – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videójában pénteken.

A kormányfő úgy fogalmazott: “határvadász egységeket állítunk fel, amelyek az Önök biztonságát őrzik majd, együttműködve a rendőrséggel”.

Első lépésben 2200 határvadászt képeznek ki és állítanak szolgálatba – közölte Orbán Viktor, hozzátéve: a számukat később 4000-re növelik majd. Az erről szóló rendeletet pénteken aláírta – mondta.

Orbán Viktor közölte azt is, hogy csütörtökön több mint tíz órás kormányülést tartottak, és ennek – mint mondta- az az oka, hogy az ukrajnai háború nem csak a gazdaságunkat, hanem a biztonságunkat is fenyegeti.

A miniszterelnök elmondta: megállapították, hogy számos afrikai ország élelmiszerellátása veszélybe került. Az élelmiszerválság miatt arra számítanak, hogy tovább nő a migrációs nyomás a déli határainkon. Több százezer illegális migráns kelhet útra Magyarország és Európa irányába a következő hetekben és hónapokban – mondta.

Orbán Viktor jelezte: “ennek előszelét már most érezzük, megnőtt az illegális határátlépők száma.” Fellépésük egyre erőszakosabb, sőt brutálisabb. A szerb oldalon már fegyveres összecsapások is voltak, amelyek halálos áldozatot követeltek. Az sem ritka, hogy Magyarország területére fegyverüket felhasználva próbálnak bejutni – mondta.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató